Αντιδράσεις προκάλεσε ο διορισμός του τέως υπουργού Παιδείας και νυν Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, Κώστα Χαμπιαούρη, στην Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (ΕΕΥ). Η απόφαση λήφθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο. Η είδηση, ωστόσο, δεν αντιμετωπίστηκε θετικά από τους εκπαιδευτικούς κύκλους, καθώς ανακάλεσε μνήμες από τις μετωπικές συγκρούσεις που σημειώθηκαν όσο ο κ. Χαμπιαούρης βρισκόταν στο πηδάλιο του υπουργείου.

Πολλοί εκπαιδευτικοί μετέφεραν χθες στον «Φ» τη δυσαρέσκεια τους, ενθυμίζοντας ότι βρίσκονταν σε σφοδρή και πολύμηνη αντιπαράθεση με τον τέως υπουργό Παιδείας, ενόψει μιας σειράς πολιτικών που στόχευαν στον «εξορθολογισμό, στην εξυγίανση και την ποιοτική αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου», όπως τις είχε χαρακτηρίσει, τότε, ο κ. Χαμπιαούρης. Αποκορύφωμα των συγκρούσεων αποτέλεσε η πρωτοφανούς προσέλευσης πορεία διαμαρτυρίας, όπου εκτιμήθηκε πως πέραν από 10.000 εκπαιδευτικοί και πολίτες ήταν έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, εκφράζοντας την έντονη αντίδραση τους σε διάφορες περικοπές που σχεδιάζονταν στα σχολεία.

Οι διαμάχες και οι βαριές κουβέντες του παρελθόντος, φαίνεται να προκαλούν ανησυχία σε εκπαιδευτικούς για το μέλλον τους στα σχολεία, καθώς η ΕΕΥ ρυθμίζει, μεταξύ άλλων, τις προαγωγές, τις μετακινήσεις και τις μεταθέσεις τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε διαμαρτυρία έξω από το Προεδρικό οι δάσκαλοι για επέκταση προδημοτικής

Όπως ανακοινώθηκε από την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, το Υπουργικό Συμβούλιο διόρισε τον πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας για την περίοδο 16/11/2022 με 15/11/2028. Στη θέση πρόεδρου συνεχίζει ο Παναγιώτης Αντωνίου και μέλη αναλαμβάνουν οι Παναγιώτης Κυπριανού, Γιώργος Γεωργίου, Κώστας Χαμπιαούρης και Δημήτρης Μικελλίδης.

Από την πλευρά του, ο κ. Χαμπιαούρης με ανακοίνωση του στη σελίδα του γραφείου Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων απηύθυνε ευχαριστίες τόσο για τον νέο του διορισμό όσο και για τη συνεργασία του ως Επίτροπος, με φορείς και πολίτες.