Υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης μαθητριών που φοιτούν σε σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Λευκωσία, διερευνά η Αστυνομία Κύπρου.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο «Φ», η καταγγελία στρέφεται εναντίον καθηγητή, ο οποίος με βάση τους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν και γραπτώς, φέρεται να αφήνει διαρκώς υπονοούμενα σε βάρος μαθητριών, με αποκορύφωμα να προχωρήσει προχθές σε απρεπές άγγιγμα σε βάρος μαθήτριας του.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το Κλιμάκιο Χειρισμού Βίας στην Οικογένεια και Κακοποίησης Παιδιών του Αρχηγείου Αστυνομίας, έχει δεχθεί από χθες κι επίσημα καταγγελία. Επιπλέον, από σήμερα το εξεταστικό έργο της εν λόγω εξειδικευμένης αστυνομικής μονάδας υπεισέρχεται σε ουσιαστικό στάδιο με τη λήψη καταθέσεων.

Η καταγγελία σε βάρος του καθηγητή έγινε γραπτώς στον διευθυντή του εν λόγω σχολείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κατά την προχθεσινή ημέρα. Τη διαβίβασαν ιδιοχείρως με επιστολή τους τρεις μαθήτριες, οι οποίες επικαλούνται και τη μαρτυρία ακόμη τεσσάρων συμμαθητών τους.

Υποστηρίζουν ότι ο εκπαιδευτικός έχει γενικότερα αξιοπερίεργη στάση, πλησιάζοντας συχνά μαθήτριες χωρίς πρόφαση και ότι τις αγγίζει. Στην επιστολή καταγράφεται και φερόμενο περιστατικό, στο οποίο ο καταγγελλόμενος κοίταζε απρεπώς κάποια απ’ αυτές και άφησε λεκτικό υπονοούμενο.

Γίνεται, επίσης, αναφορά σε περίπτωση άλλης μαθήτριας την οποία –σύμφωνα πάντα με τις καταγγέλλουσες– ακουμπά διαρκώς με συγκεκριμένο τρόπο που την κάνει να νιώθει άβολα. Το αποκορύφωμα των ενεργειών του καθηγητή, βάσει των εν λόγω ισχυρισμών, ήταν στις 22/11 όταν και άγγιξε με την παλάμη του απρεπώς μαθήτρια. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπό κράτηση καθηγητής για κακοποίηση μαθητριών του

Το εν λόγω παράπονο διαβιβάστηκε στη Διεύθυνση του σχολείου την ίδια ημέρα (22/11) και από την επομένη έγιναν όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες. Όπως δήλωσε αρμόδιο άτομο στον «Φ», ο διευθυντής διευθέτησε άμεσα συνάντηση με τους γονείς των τριών παραπονούμενων μαθητριών. Με τους τελευταίους συζήτησε κατ΄ ιδίαν το περιστατικό εντός της χθεσινής ημέρας. Ο προϊστάμενος του σχολείου τους ενημέρωσε για τον τρόπο χειρισμού του επεισοδίου από τη δική του πλευρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σεξουαλική κακοποίηση κατήγγειλαν 13 μαθήτριες

Πληροφορία που λάβαμε από αρμόδιο εκπαιδευτικό λειτουργό και την οποία έχουμε διασταυρώσει από άλλη ανεξάρτητη πηγή, αναφέρει ότι ο διευθυντής ακολούθησε πιστά τα όσα καταγράφονται στο πρωτόκολλο που υπάρχει για τέτοια περιστατικά.

Συγκεκριμένα, εντός της χθεσινής ημέρας ενημέρωσε το αρμόδιο επαρχιακό γραφείο του υπουργείου Παιδείας, ενώ ανέφερε και το γεγονός στο τμήμα της Αστυνομίας, στο οποίο απέστειλε ηλεκτρονικά και την επιστολή που του είχαν δώσει μια ημέρα προηγουμένως οι τρεις καταγγέλλουσες μαθήτριες. Το υπουργείο Παιδείας έχει ενημερωθεί για την ύπαρξη της σχετικής καταγγελίας.