Επιταχύνει ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας προκειμένου να πετύχει τον στόχο που είχε τεθεί στα μέσα Οκτωβρίου και να λειτουργήσει το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών για παιδιά στους χώρους του γενικού νοσοκομείου Λευκωσίας πριν από το τέλος του 2022. Στην προσπάθεια του ΟΚΥπΥ για καταγραφή των πραγματικών αναγκών και σκοπούς προγραμματισμού, διαπιστώθηκε ότι αυτή τη στιγμή ανά εικοσιτετράωρο επισκέπτονται το ΤΑΕΠ γύρω στα 25-30 παιδιά. Με βάση αυτό τον αριθμό καταρτίστηκε και ο σχετικός σχεδιασμός ενώ ο ΟΚΥπΥ προχώρησε ήδη και στην αγορά του απαραίτητου εξοπλισμού. 

Σε ό,τι αφορά τη στελέχωση του ΤΑΕΠ παίδων, όπως ανέφερε στον «Φ» ο εκπρόσωπος τύπου του Οργανισμού Χαράλαμπος Χαριλάου, «έχουν προκηρυχθεί οι θέσεις των παιδιάτρων που όπως υπολογίστηκε χρειαζόμαστε και πρέπει να πούμε ότι υπήρξε ενδιαφέρον από γιατρούς της συγκεκριμένης ειδικότητας και η διαδικασία για τις προσλήψεις προχωρεί κανονικά». Για τη στελέχωση του ΤΑΕΠ με νοσηλευτικό προσωπικό, ο κ. Χαριλάου ανέφερε ότι «επίσης γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες και εάν κριθεί ότι πρέπει να προσλάβουμε επιπρόσθετο προσωπικό για να καλύψουμε τις ανάγκες, θα προχωρήσουμε στις απαραίτητες προσλήψεις».

Στόχος, του ΟΚΥπΥ, είπε ο κ. Χαριλάου, «είναι να πετύχουμε τη λειτουργία του ΤΑΕΠ για παιδιά πριν από το τέλος του χρόνου για αυτό και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη διαδικασία ετοιμασίας και σωστής διαμόρφωσης του χώρου που θα χρησιμοποιηθεί στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άλλαξαν τα σχέδια: Το ΤΑΕΠ παίδων πάει στο ΓΝ Λευκωσίας

 

Το ΤΑΕΠ παίδων, είπε, «θα στελεχώνεται βάσει των σχετικών προτύπων και με γιατρούς και με νοσηλευτές. Έχουν προωθηθεί οι διαδικασίες και ευελπιστούμε ότι θα τα καταφέρουμε και σύντομα θα είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε και στις σχετικές ανακοινώσεις για να ενημερωθεί το κοινό». 

«Εκείνο που πρέπει να πούμε είναι ότι πρέπει να μάθουν και οι γονείς να χρησιμοποιούν το ΤΑΕΠ το οποίο δεν έρχεται για να αντικαταστήσει τους προσωπικούς γιατρούς (παιδίατρους) του ΓεΣΥ αλλά για να εξυπηρετήσει τα πραγματικά επείγοντα περιστατικά». 

Αυτή τη στιγμή, είπε, «βλέπουμε ότι το ΤΑΕΠ επισκέπτονται γύρω στα 25-30 παιδιά ανά εικοσιτετράωρο και τα περιστατικά αυτά αφορούν κυρίως τραυματισμούς και ιώσεις».