Η συζήτηση της πρότασης νόμου για ολιστική σεξουαλική εκπαίδευση στα σχολεία, στην Ολομέλειας της Βουλής, δεν θα μπορούσε να μην έχει παρατράγουδα. Εντάσεις, ατάκες βουλευτών αλλά και προειδοποιήσεις από την Πρόεδρο του Σώματος για διακοπή της συνεδρίας σημάδεψαν τη συζήτηση για την πρόταση, η οποία ψηφίστηκε σε νόμο με 39 ψήφους υπέρ, 4 κατά (ΕΛΑΜ και Ανδρέας Θεμιστοκλέους) και 8 αποχές από τους βουλευτές του ΔΗΚΟ.

Πρωταγωνιστής ήταν ο βουλευτής Ανδρέας Θεμιστοκλέους, ο οποίος τοποθετείται εδώ και καιρό κατά της πρότασης. Ωστόσο, αυτό που προκάλεσε τις αντιδράσεις και τη στιχομυθία του κυρίως με Ακελικούς βουλευτές, ήταν οι εκφράσεις του.  

Στην τοποθέτηση του είπε, πως «όποιο χέρι και να έγραψε το προοίμιο καθοδηγείτο από αρρωστημένο εγκέφαλο. Ζούμε μία πορνική και ομοφυλοφιλική θύελλα. Να ξεκινήσουμε από την αντισυνταγματικότητα του νόμου. Γιατί ο νόμος είναι αντισυνταγματικός; Για πολλούς λόγους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Φωτιές» στη Βουλή για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση

Ο πρώτος πήγε σε Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που παλαιότερα η κοινοτική συνέλευση δεν είχε. Το θέμα έπρεπε να πάει στην Παιδείας. Αλλά επειδή συνάδελφοι αγαπούν τα πιασάρικα θέματα αντί να την πάρουν στην Επιτροπή Παιδείας, την πήραν αλλού. Ο δεύτερος λόγος είναι ξεκάθαρο είναι ρητή διάταξη του Συντάγματος ότι το τι διδάσκεται σήμερα και ποιοι το διδάσκουν στα δημόσια σχολεία δεν είναι δουλειά της Βουλής να τα καθορίζει. Είναι δουλειά της εκτελεστικής εξουσίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ψήφιση σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης εν μέσω εντάσεων

Ο τρίτος λόγος είναι ότι οι βουλευτές δεν μπορούν να ψηφίζουν επιπρόσθετο κόστος. Είναι ευθεία και άμεση επιβάρυνση στα οικονομικά του κράτους». Συνεχίζοντας, ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε, ότι ουδέποτε συναίνεσε με αυτό το έκτρωμα. Με επιστολή του, είπε, στην αρμόδια Επιτροπή διευκρίνιζε την αντίθεσή του για όλα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ