Υπό οκταήμερη κράτηση από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας τέθηκε ο 34χρονος, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για την απόπειρα φόνου στην Ορόκλινη τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, κατά την οποία τραυματίστηκε εξάχρονο παιδί και 42χρονος.

Ο 34χρονος, που είναι γνωστό πρόσωπο στις Αρχές, παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο με αλεξίσφαιρο γιλέκο και φρουρείτο από ένοπλα μέλη της ΜΜΑΔ.

Ο ύποπτος δεν τοποθετείται στη σκηνή της απόπειρας φόνου, ωστόσο η Αστυνομία, όπως λέχθηκε στο Δικαστήριο εξασφάλισε μαρτυρίες που τον συνδέουν με την υπόθεση και τον 35χρονο ο οποίος καταζητείται και έχει εξαφανιστεί μυστηριωδώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Σύμφωνα πάντα με όσα λέχθηκαν στο Δικαστήριο, ο ύποπτος φέρεται ζήτησε από τον 35χρονο να σκοτώσει τον 42χρονο που τραυματίστηκε προσφέροντας αμοιβή 40 χιλιάδων ευρώ. Αμοιβή, που όπως αναφέρθηκε, θα μοιραζόταν με τον 31χρονο που τελεί υπό κράτηση. Φέρεται μάλιστα να παρέδωσε χρηματικό ποσό στον ύποπτο πριν και μετά τη διάπραξη της εγκληματικής ενέργειας.

 

 

Ο 31χρονος, αρχικά είχε κατονομάσει μόνο τον 35χρονο, ωστόσο χθες φέρεται να ενέπλεξε σε νέα γραπτή κατάθεση του και τον 34χρονο. Όπως ανέφερε ο εξεταστής της υπόθεσης, ο 31χρονος μίλησε χθες στην Αστυνομία, μόλις ένιωσε ασφάλεια για τη γυναίκα και τα παιδιά του, που αναχώρησαν από την Κύπρο. Ο 31χρονος φέρεται να ανέφερε επίσης πως επισκέφθηκαν την επομένη της διάπραξης της απόπειρας φόνου μαζί με τον 35χρονο, το σπίτι του υπόπτου στην Αγία Νάπα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 34χρονου, Αντώνης Δημητρίου, έφερε ένσταση στο αίτημα της Αστυνομίας για κράτηση του πελάτη του, υποστηρίζοντας πως δεν τηρούνται τα κριτήρια που τέθηκαν. Ανέφερε ακόμη πως την ημέρα που υπάρχουν ισχυρισμοί πως οι φερόμενοι δράστες της ένοπλης επίθεσης επισκέφθηκαν τον πελάτη του στο σπίτι του, ο ίδιος ήταν σε πρακτορείο στοιχημάτων στη Σωτήρα, στο οποίο υπάρχει κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη συνελήφθη και προφυλακίστηκε ο 31χρονος κάτοικος Ορόκλινης, ο οποίος φέρεται να ομολόγησε πως ήταν το πρόσωπο που άνοιξε πυρ εναντίον του οχήματος του 42χρονου.

Ο ύποπτος, υποστήριξε πως στρατολογήθηκε από τον 35χρονο που ήταν μαζί του την ώρα της απόπειρας, προκειμένου να εκτελέσει συμβόλαιο θανάτου εναντίον του 42χρονου. Ισχυρίστηκε ακόμη, πως όταν άνοιξε πυρ με το κλεμμένο στρατιωτικό τυφέκιο εναντίον του διπλοκάμπινου αυτοκινήτου που οδηγούσε ο 42χρονος, δεν γνώριζε πως επέβαινε σ’ αυτό και το εξάχρονο παιδί.

Η Αστυνομία συνεχίζει να αναζητεί εν τω μεταξύ τον 35χρονο, ο οποίος έχει δηλωθεί στις Βρετανικές Βάσεις από τους οικείους του, ως ελλείπον πρόσωπο από την περασμένη Τρίτη. Το όχημά του εντοπίστηκε στην περιοχή των Βρυσούλων και παραδόθηκε από τις Βρετανικές Βάσεις στις Αρχές της Δημοκρατίας.

Ο ίδιος πάντως φέρεται να εξέφρασε φόβους για τη ζωή του σε συγγενικά του πρόσωπα που ενημέρωσαν σχετικά την Αστυνομία, που διενεργεί εκτεταμένες έρευνες προς εντοπισμό του.