Άγρια καταδίωξη νεαρών σημειώθηκε χθες το βράδυ στην περιοχή του Ύψωνα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό νεαρού από πυροβολισμούς. Μετά από εξέταση του ιατροδικαστή στον 17χρονο, αποκλείστηκε το τραύμα του να ήταν από σφαίρα Αστυνομικού.

Σε δηλώσεις του ο Υπεύθυνου ΤΑΕ Λεμεσού Λευτέρη Κυριάκου ανέφερε πως γύρω στις 11.30 το βράδυ δόθηκε πληροφορία στον αξιωματικό υπηρεσίας της ΑΔΕ Λεμεσού, ότι στην οδό Ηλία Καννάουρου στον Ύψωνα, υπήρχαν νεαρά πρόσωπα τα οποία ήταν οπλισμένα με ρόπαλα, ξύλα, άναβαν φωτιές σε κάλαθους και συμπεριφέρονταν οχλαγωγικά και άτακτα. Αμέσως στο μέρος μετέβησαν δυο περίπολα της Αστυνομικής Διεύθυνσης για να διαπιστώσουν τι ακριβώς συνέβαινε. 

Όταν πλησίασαν διαπίστωσαν ότι εκεί βρισκόταν ομάδα νεαρών προσώπων, τα οποία έριχναν πέτρες, κρατούσαν ξύλα και άναβαν φωτιές σε κάλαθους. Παρέμειναν σε μακρινή απόσταση μέχρι να πλησιάσουν ενισχύσεις και ενώ ανέμεναν τις ενισχύσεις, δέχθηκαν επίθεση από μολότοφ, η οποία έπληξε το ένα περιπολικό και εξερράγη στην οροφή αυτού αναφλέγοντας το. Ταυτόχρονα διαπίστωσαν ότι ένα όχημα τους προσπέρασε από πίσω με ιλιγγιώδη ταχύτητα, ακολούθησε καταδίωξη, με τη χρήση των σειρήνων και του έγινε σήμα να σταματήσει. Ο οδηγός οδηγούσε αμελώς, επικίνδυνα και έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή τόσο άλλων προσώπων που χρησιμοποιούσαν την οδό αλλά και του περιπολικού. 

Όπως επεσήμανε ο κ. Κυριάκου, ρίφθηκαν αρχικά προειδοποιητικοί πυροβολισμοί. Δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις των αστυνομικών. Η καταδίωξη συνεχίστηκε και ρίφθηκαν εκ νέου πυροβολισμοί με σκοπό την ακινητοποίηση του. Αυτός κατόρθωσε να διαφύγει και στη συνέχεια αφού αναζητήθηκε ο ιδιοκτήτης του οχήματος, μας ενημέρωσαν ότι υπήρχε ένα νεαρό πρόσωπο 17 ετών, τραυματισμένο στις Πρώτες Βοήθειες του ΓΝ Λεμεσού. Στο μέρος μετέβηκαν μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού και προέβηκαν σε εξετάσεις. 

Όπως διευκρίνισε ρίχθηκαν συνολικά πέντε πυροβολισμοί ενώ ο νεαρός αναμένεται να ανακριθεί τις επόμενες ώρες. Παράλληλα σημείωσε πως χρησιμοποιούν το δρόμο, και δεν συμμορφώνονται με σήματα της αστυνομίας και οδηγούν με επικίνδυνο τρόπο σε δρόμους. Καθώς η ενέργεια των νεαρών προσώπων να ρίξουν μολότοφ εναντίον περιπολικού της Αστυνομίας, έχει θέσει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή του πληρώματος του περιπολικού. «Αυτοί είναι άνθρωποι επαγγελματίες οι οποίοι εργάζονται και αναμένεται να επιστρέψουν πίσω στις οικογένειες τους. Όμως αυτή η ενέργεια έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή των συναδέλφων. Θα μπορούσε η ανάφλεξη να επεκταθεί στο όχημα και να υπήρχαν και άλλοι τραυματίες». 

Ερωτηθείς εάν υπάρχει κάποια συσχέτιση με φιλάθλους, ο κ. Κυριάκου σημείωσε πως «την περιοχή υπήρχε παλαιότερα Σύνδεσμος Φιλάθλων αλλά έχει κλείσει. Δεν έχει σχέση με συμπλοκή μεταξύ φιλάθλων. Αυτό που μπορώ να αναφέρω είναι ότι στη συγκεκριμένη περιοχή υπήρξαν ξανά παρόμοιας φύσεως επεισόδια τα οποία προφανώς στόχο έχουν την Αστυνομία ή την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Δηλαδή νεαροί οι οποίοι με κλεφτοπόλεμο, ανταρτοπόλεμο, προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόβλημα».