Σε κομβικό σημείο έχουν φτάσει οι έρευνες για την απόπειρα φόνου στην Ορόκλινη στις 4 Δεκεμβρίου, με την Αστυνομία να προχωρεί στην άρση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων των τριών υπόπτων σε μια προσπάθεια να οδηγηθεί στους ηθικούς αυτουργούς της εγκληματικής ενέργειας, που σχετίζεται με ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Χθες, οδηγήθηκε εκ νέου, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στο επαρχιακό δικαστήριο Λάρνακας, ο 31χρονος που ομολόγησε πως αυτός άνοιξε πυρ εναντίον του διπλοκάμπινου στο οποίο επέβαιναν 42χρονος και εξάχρονο παιδί, που τραυματίστηκαν. Το δικαστήριο σε μια διαδικασία εξπρές, ανανέωσε για άλλες επτά ημέρες το διάταγμα κράτησης του υπόπτου, ο οποίος εμφανίστηκε χωρίς δικηγόρο, αφού ο συνήγορός του παραιτήθηκε. 

Η υπόθεση εναντίον του 31χρονου, θεωρείται «δεμένη» από τους ανακριτές αφού πέραν από την ομολογία του, έχουν εντοπιστεί και τα ρούχα που φορούσε την ημέρα της απόπειρας. Ο ίδιος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οδήγησε τους ανακριτές σε χωράφι στην Ορμήδεια, όπου έκαψε τα ρούχα που φορούσε και τα απομεινάρια τους τα έριξε σε πηγάδι. Η Αστυνομία έχει εντοπίσει ό,τι απέμεινε από τα ρούχα, που πλέον αποτελούν τεκμήρια για την υπόθεση.

Επιπρόσθετα την περασμένη Πέμπτη, ο 31χρονος οδήγησε τους ανακριτές σε διαμέρισμα στο δρόμο Λάρνακας-Δεκέλειας, το οποίο ενοικίαζε ο 35χρονος που καταζητείται και εξαφανίστηκε μυστηριωδώς. Από το διαμέρισμα, στο οποίο είχαν συναντηθεί πριν τη διάπραξη της απόπειρας φόνου ο 31χρονος και ο 35χρονος, παραλήφθηκαν τεκμήρια που στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Υπενθυμίζεται πως για την ίδια υπόθεση τελεί υπό κράτηση και 34χρονος από την Αγία Νάπα, ο οποίος φέρεται ως το πρόσωπο που έδωσε χρήματα και οπλισμό στον 35χρονο καταζητούμενο, προκειμένου να εκτελεστεί συμβόλαιο θανάτου ύψους 40 χιλιάδων ευρώ, εναντίον του 42χρονου που τραυματίστηκε. Το διάταγμα κράτησης του υπόπτου εκπνέει την Κυριακή και δεν έχει ακόμη αποφασιστεί εάν θα ζητηθεί η ανανέωσή του. 

Τόσο τον 34χρονο, όσο και τον 35χρονο ενέπλεξε σε δύο καταθέσεις του ο 31χρονος επίδοξος εκτελεστής. Αρχικά κατονόμασε τον Αντρέα Χρίστου, άλλως Καμπούρη, 35 χρονών από τη Σωτήρα, ως το πρόσωπο που τον στρατολόγησε και του έδινε οδηγίες στη σκηνή της απόπειρας φόνου. Σε δεύτερή του κατάθεση ο 31χρονος φέρεται να κατονόμασε και τον 34χρονο, λέγοντας πως τον επισκέφθηκαν με τον καταζητούμενο στο σπίτι του, το μεσημέρι της επομένης της απόπειρας φόνου. Κατά τη διαδικασία προσωποκράτησης του 34χρονου το περασμένο Σάββατο, ο συνήγορός του, Αντώνης Δημητρίου, είχε αναφέρει πως εκείνη την ώρα ο πελάτης του βρισκόταν σε πρακτορείο στοιχημάτων, κάτι που επιβεβαιώθηκε από τις έρευνες της Αστυνομίας. Όσο δεν εντοπίζεται πάντως ο 35χρονος, που αποτελεί το πρόσωπο «κλειδί» για την υπόθεση, αφού εμφανίζεται ως ο ενδιάμεσος κρίκος της εγκληματικής «αλυσίδας», τόσο απομακρύνεται το ενδεχόμενο να εξιχνιασθεί πλήρως η υπόθεση.