Την Κάρτα Εμβολιασμού ή τη σελίδα του Βιβλιαρίου Υγείας, στην οποία καταγράφονται τα εμβόλια που έχουν κάνει τα παιδιά τους, καλούνται να προσκομίσουν οι γονείς και οι κηδεμόνες κατά τη διαδικασία εγγραφής των παιδιών που θα φοιτήσουν τη νέα σχολική χρονιά (δηλαδή τον Σεπτέμβριο του 2023) στην Α’ τάξη των Δημοτικών σχολείων.

Σύμφωνα με πρόσφατη εγκύκλιο που έχουν λάβει οι διευθύνσεις των δημόσιων και κοινοτικών Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών σχολείων από το υπουργείο Παιδείας, αυτές πρέπει να ενημερώσουν άμεσα τους γονείς και κηδεμόνες των παιδιών και δη πριν από τις εγγραφές που θα διεξαχθούν τον ερχόμενο Ιανουάριο (η ακριβής περίοδος εγγραφών θα ανακοινωθεί τομ συντομότερο δυνατό από το υπουργείο Παιδείας).

Όπως σημειώνεται, πρόκειται για ενημέρωση που έλαβε το υπουργείο Παιδείας από τις Ιατρικές Υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με την οποία τα παιδάκια που θα φοιτήσουν στην Α’ τάξη των Δημοτικών σχολείων πρέπει να έχουν καλυφθεί με συγκεκριμένα εμβόλια.

Αυτά, όπως αναφέρονται στο ενημερωτικό έγγραφο και τα οποία πρέπει να γίνουν μέχρι την ηλικία 5-6 ετών είναι τα ακόλουθα:

– Διφθερίτιδας, τετάνου, κοκκύτη.

– Πολιομυελίτιδας.

– Ιλαράς, παρωτίτιδας, ερυθράς.

– Ηπατίτιδας Β.

– Μηνιγγιτιδόκοκκου C.

– Αιμόφιλου της Ινφλουέντζας τύπου b.

– Πνευμονιόκοκκου συζευγμένο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιαννάκη: 670 τοις εκατόν η αύξηση των δαπανών για εμβολιασμούς

Σημειώνεται επίσης ότι οι οδηγίες αυτές θα δοθούν τόσο στους γονείς που έχουν παιδάκια στα Νηπιαγωγεία, όσο και στα παιδιά Δημοτικού που έχουν αδερφάκια, τα οποία θα είναι πρωτάκια τη νέα σχολική χρονιά, για να ενημερωθούν οι γονείς τους.

Όπως αναφέρεται, κατά την περίοδο εγγραφών του Ιανουαρίου θα πρέπει οι γονείς και κηδεμόνες να προσκομίσουν αντίγραφο της Κάρτας Εμβολιασμού ή της σχετικής σελίδας του Βιβλιαρίου Υγείας του παιδιού, όπου θα φαίνεται η κατάσταση εμβολιασμού του και το όνομά του. Τονίζεται ότι τα πιο πάνω πρέπει να τα προσκομίσουν οπωσδήποτε, ακόμη κι αν δεν έγιναν τα εμβόλια.

Εάν δεν τα προσκομίσουν κατά τη διαδικασία εγγραφών, τότε θα πρέπει οι γονείς να τα προσκομίσουν πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Σε περίπτωση που οι γονείς δεν το πράξουν, τότε οι Διευθύνσεις έχουν οδηγίες όπως ενημερώσουν σχετικά τον Επισκέπτη Υγείας των σχολείων τους με την έναρξη της χρονιάς τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.