Με πάρε – δώσε ψήφων και έντονων παρασκηνιακών διεργασιών, εξελέγη και επίσημα το πρωί του Σαββάτου, 24 Δεκεμβρίου, Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου, ο Πάφου Γεώργιος, με 11 ψήφους έναντι 4 του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανασίου. Η διαδικασία της ψηφοφορίας πραγματοποιήθηκε μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στο παρεκκλήσι του Αποστόλου Βαρνάβα εντός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Ακολούθως, μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας και την έκδοση των αποτελεσμάτων, ήχησαν χαρμόσυνα οι καμπάνες του παλαιού Καθεδρικού Ναού του Αγίου Ιωάννη, δίπλα από την Αρχιεπισκοπή. Τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, μετέβησαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη, όπου υπέγραψαν την κανονιστική πράξη της εκλογής του νέου Αρχιεπισκόπου και επικύρωσαν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το who is who του νέου Αρχιεπισκόπου Κύπρου

Η ανάγνωση της κανονιστικής πράξης για την επικύρωση του αποτελέσματος των Αρχιεπισκοπικών Εκλογών έγινε από τον γραμματέα της Ιεράς Συνόδου Αρχιμανδρίτη Γεώργιο Χριστοδούλου. 

Εξάλλου, ο νέος Αρχιεπίσκοπος εισήλθε στον παλαιό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη, όπου υπέγραψε και επικύρωσε τα πρακτικά της Ιεράς Συνόδου για την εκλογή του, ενώ απηύθυνε το δικό του μήνυμα σε κλήρο και λαό.

 

Στο μήνυμά του, ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος, ευχαρίστησε τόσο το λαό όσο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου για την εκλογή του και ζήτησε φώτιση για να ικανοποιήσει με το έργο του τις προσδοκίες της Εκκλησίας της Κύπρου.

Στη συνέχεια ο νέος Αρχιεπίσκοπος, εξήλθε από τον καθεδρικό του Αγίου Ιωάννη, με τις καμπάνες να ηχούν και πάλι χαρμόσυνα και το συγκεντρωθέν πλήθος να φωνάζει «άξιος».

 

Το μήνυμα του Προέδρου Αναστασιάδη για την εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου. 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρών στη διαδικασία ήταν και ο υπουργός Παιδείας κ. Πρόδρομος Προδρόμου. 

 

Ο νέος Αρχιεπίσκοπος, δέχθηκε τα συγχαρητήρια για την εκλογή του στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου από τους Συνοδικούς, τον κλήρο και το λαό. 

Εξάλλου, ο νέος Αρχιεπίσκοπος το μεσημέρι θα παραθέσει γεύμα στους συνεργάτες του και στα μέλη της Ιεράς Συνόδου. 

Το απόγευμα του Σαββάτου στις 16:30, αναμένεται να τελεστεί ο πανηγυρικός εσπερινός των Χριστουγέννων στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα.