Το σημείο που περιλαμβάνεται στο βιβλίο Βιολογίας της Γ’ τάξης Γυμνασίου και για το οποίο δημιουργήθηκε σάλος σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εντοπίστηκε και ήδη δόθηκαν οδηγίες όπως διορθωθεί στην επόμενη έκδοσή του. Αυτό δήλωσε χθες ο υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, σχετικά με το θέμα που προέκυψε, λέγοντας επίσης ότι οι οδηγίες που δίνονται για διδασκαλία στις τάξεις δεν συμπεριλαμβάνουν αυτή τη συγκεκριμένη αποστροφή του βιβλίου και ότι έχει σημειωθεί ότι υπάρχει αυτή η αναφορά, η οποία και στην επόμενη έκδοση θα διορθωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι το σημείο αναφέρεται στο προγαμιαίο σεξ εστιάζοντας στην εγκράτεια, την αποχή και την αγνότητα όσον αφορά τις μεθόδους αντισύλληψης και την προστασία από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, με χρήστες του διαδικτύου να τονίζουν ότι το λεκτικό και όχι μόνο είναι βγαλμένο από το Μεσαίωνα. 

Εξάλλου, σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι το βιβλίο της Βιολογίας Γ΄ Γυμνασίου εκδόθηκε το 2017 (Α΄ έκδοση) και έκτοτε χρησιμοποιείται από τους εκπαιδευτικούς Βιολόγους για τη διδασκαλία του μαθήματος. Προστίθεται ότι με βάση τις οδηγίες του Υπουργείου, οι εκπαιδευτικοί ακολουθούν τους Δείκτες Επάρκειας και Επιτυχίας, οι οποίοι αναγράφονται στα πλαίσια μάθησης (εξεταστέα ύλη).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Σύμφωνα με τους ΔΕΕ, συνεχίζει η ανακοίνωση, οι εκπαιδευτικοί καλούνται να διδάξουν στα παιδιά και τους διάφορους τρόπους αντισύλληψης (Φυσικοί και Τεχνητοί – Μηχανικοί και Χημικοί). Όπως σημειώνεται, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η αποχή (abstinence) είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αντισύλληψης και προστασίας από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, και γι’ αυτό τον λόγο υπήρχε η αναφορά στο βιβλίο. 

Αναφέρεται επιπλέον ότι οι Βιολόγοι εκπαιδευτικοί είναι άρτια καταρτισμένοι στην επιστήμη τους, παρουσιάζουν επικαιροποιημένα και τεκμηριωμένα επιστημονικά δεδομένα και χρησιμοποιούν την επιστημονική ορολογία κατά τη διδασκαλία, χωρίς να επικαλούνται την ηθικολογική διάσταση, η οποία μπορεί να απορρέει από τη συγκεκριμένη φρασεολογία του σχολικού εγχειριδίου.