Στις Κεντρικές Φυλακές για τους επόμενους 22 μήνες για να εκτίσει την ποινή φυλάκισης που του επιβλήθηκε θα βρίσκεται ο 35χρονος Ρώσος οδηγός, ο οποίος επέφερε τον θάνατο της 62χρονης από την Ουγγαρία, μητέρας δύο παιδιών, θύμα του θανατηφόρου που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (7/12) στην παραλιακή της Γερμασόγειας.

Ο επίλογος του φοβερού θανατηφόρου γράφτηκε χθες Πέμπτη (19/01), με τον δικαστή του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού να επιβάλλει στον 35χρονο κατηγορούμενο άμεση ποινή φυλάκισης 22 μηνών στο αδίκημα της πρόκλησης θανάτου εξ αμέλειας. Επίσης, επιβλήθηκε ποινή στέρησης άδειας οδήγησης για περίοδο 3 μηνών και επιβολή 10 βαθμών ποινής στην άδεια οδήγησης. Στο αδίκημα της παράβασης κόκκινου φωτεινού σηματοδότη επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο €1.000 ενώ για τα αδικήματα της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης όπως και αυξημένης ταχύτητας επιβλήθηκε πρόστιμο €500 έκαστος.

Στο άκουσμα της ποινής οι δικηγόροι του κατηγορούμενου, Αντώνης Αντωνίου και Μαρία Νεοφύτου, εξέφρασαν το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης κατά της καταδικαστικής απόφασης, ισχυριζόμενοι πως δεν λήφθηκαν υπόψη όλοι οι μετριαστικοί παράγοντες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στη φυλακή για 22 μήνες ο 35χρονος που σκότωσε 62χρονη σε τροχαίο

Το φοβερό θανατηφόρο που στέρησε τη ζωή στην 62χρονη Marta Tyorjanne Tofei συγκαταλέγεται ανάμεσα στα χειρότερα δυστυχήματα που καταγράφηκαν στην επαρχία Λεμεσού τα τελευταία χρόνια. Η άτυχη γυναίκα έσβησε στην άσφαλτο λίγα λεπτά αφότου σχόλασε από την εργασία της. Ο 35χρονος βρισκόταν στην Κύπρο ως επισκέπτης και η άδεια παραμονής του έληγε λίγες ημέρες πριν από το θανατηφόρο, ενώ το όχημα που οδηγούσε και σκότωσε την 62χρονη ανήκει σε συγγενικό του πρόσωπο το οποίο του το είχε δανείσει. 

Το δυστύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης 7 Δεκεμβρίου όταν το όχημα του 35χρονου με συνοδηγό 27χρονη κατευθυνόταν ανατολικά επί της οδού Γεωργίου Βασιλέως. Στη συμβολή της οδού Παναγιώτη Τσαγγάρη, ο 35χρονος δεν σταμάτησε στο κόκκινο φανάρι με αποτέλεσμα να συγκρουστεί βίαια με το όχημα της 62χρονης, η οποία επιχειρούσε να εισέλθει στην παραλιακή με κατεύθυνση δυτικά. Δυστυχώς, η 62χρονη βρήκε ακαριαίο θάνατο.