Οδηγίες για το πώς πρέπει να δράσουν τα Δημοτικά σχολεία σήμερα, ενόψει της τρίωρης πανσυνδικαλιστικής κινητοποίησης που πραγματοποιείται στις 12 το μεσημέρι, απέστειλε το υπουργείο Παιδείας. Στόχος των οδηγιών πέραν της ενημέρωσης των γονέων είναι και η ασφάλεια των παιδιών κατά τη διάρκεια της απεργίας.

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΟΕΔ εξήγγειλε τη διακοπή των μαθημάτων στις 12, με το εκπαιδευτικό προσωπικό να παραμένει στα Δημοτικά σχολεία με τους μαθητές μέχρι και τη 01:00μ.μ. που σχολάνουν κανονικά τα παιδιά, και στη συνέχεια συμμετοχή των μελών της στην απεργία. 

Όσον αφορά στην αποχώρηση των μαθητών από τα σχολεία και ειδικά για όσους μεταβαίνουν στο σχολείο τους με λεωφορείο, το υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε ότι στις 11:30 π.μ. τα λεωφορεία θα βρίσκονται στις σχολικές μονάδες για την εκτέλεση των δρομολογίων επιστροφής, ενώ ξεκαθαρίστηκε ότι δεν θα εκτελεστούν οποιαδήποτε δρομολόγια μεταξύ των ωρών 12:00-15:00. Με τη λήξη των μέτρων (μετά τις 15:00), οι προκαθορισμένες διαδρομές που αφορούν στη μεταφορά μαθητών, όπως Προαιρετικά και Ενιαία Ολοήμερα Σχολεία, θα εκτελούνται κανονικά. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παναπεργία: Οδηγίες ΥΠΑΝ για τη λειτουργία δημοτικών

Συγκεκριμένες οδηγίες δόθηκαν από το υπουργείο Παιδείας και στα Προαιρετικά και Ενιαία Ολοήμερα Σχολεία καθώς επίσης και στα Κοινοτικά Νηπιαγωγεία, τα οποία χθες έπρεπε να ενημέρωναν σχετικά τους γονείς και κηδεμόνες για τη λειτουργία τους.

Υπενθυμίζεται ότι για τα Γυμνάσια και Λύκεια/Τεχνικές Σχολές, όπου και διεξάγονται αυτές τις μέρες εξετάσεις, έχουν δοθεί οδηγίες και τα μαθήματα θα εξεταστούν τις πρωινές ώρες.