Η πρώτη αγωγή για λίβελο εναντίον εφημερίδας και δημοσιογράφου από τον νέο Αρχιεπίσκοπο Γεώργιο είναι γεγονός και μέσω αυτής διεκδικεί αποζημιώσεις στην κλίμακα €10.000-€50.000.

Ο Αρχιεπίσκοπος ξεκαθάρισε, πως σε περίπτωση που επιδικαστούν αποζημιώσεις, αυτές θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς, αφού στόχος δεν είναι η είσπραξη χρημάτων από τον ίδιο.

Στην αγωγή η οποία καταχωρήθηκε μέσω του δικηγορικού γραφείου Λεωνίδας Γ. Γεωργίου αναφέρεται, πως αυτή αφορά δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» το περασμένο Σάββατο 20/1/2023 υπό τον τίτλο «Αρχιεπίσκοπος και υποψήφιοι ΠτΔ».

Στο δημοσίευμα διατυπώνονταν διάφοροι ισχυρισμοί και αναφορές για φιλικές σχέσεις του Αρχιεπισκόπου με τον πρόεδρο του ΕΛΑΜ Χρίστο Χρίστου, ενώ διατυπωνόταν και ισχυρισμός, πως όταν ήταν μητροπολίτης στήριξε γενναιόδωρα το κόμμα αυτό, με εντολές του προκατόχου του. Περαιτέρω διατυπωνόταν ο ισχυρισμός ότι το ΕΛΑΜ στηρίχθηκε οικονομικά με χρήματα της Μητρόπολης Πάφου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στον θώκο με ατζέντα ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος

Με την αγωγή του ο Μακαριώτατος αξιώνει γενικές ή και ειδικές αποζημιώσεις για δυσφήμηση ή λίβελλο που περιέχονται στο υπό αναφορά δημοσίευμα του «Πολίτη». Παράλληλα ζητά διάταγμα του Δικαστηρίου με το οποίο «να εμποδίζεται/απαγορεύεται στην εφημερίδα και στον δημοσιογράφο να εκτυπώνουν ή και επαναλαμβάνουν ή και μεταδίδουν ή και αναμεταδίδουν ή και κυκλοφορούν ή και διανέμουν ή και με οποιονδήποτε τρόπο δημοσιεύουν το πιο πάνω δημοσίευμα ή και αντίγραφα αυτού ή και να επαναλαμβάνουν τα δημοσιευθέντα ή και περιεχόμενο αυτού ή και να δυσφημίζουν τον Ενάγοντα και/ή περαιτέρω δημοσιεύουν την πιο πάνω δυσφήμηση εις βάρος του Ενάγοντα».