Ένταλμα σύλληψης 33χρονης αλλοδαπής, κατοίκου Πάφου, εξέδωσε η Αστυνομία σχετικά με την πρωτοφανή υπόθεση του βανδαλισμού και κλοπής αγάλματος από δημόσιο χώρο της Πάφου, την περασμένη Παρασκευή. Η Αστυνομία προχώρησε στην έκδοση του εντάλματος βάσει πληροφοριών και μαρτυριών που έχουν εξασφαλισθεί το τελευταίο 24ωρο και που δείχνουν, σύμφωνα με τις αρχές, ότι η εν λόγω γυναίκα βρίσκεται πίσω από την όλη επιχείρηση που προκάλεσε σάλο στην Πάφο και παγκύπρια.

Το γνωστό και ιδιαιτέρως δημοφιλές έργο της εικαστικού Γιώτας Ιωαννίδου που απεικονίζει ένα κορίτσι με το «χούλα χουπ», είναι το ένα από τα συνολικά έξι μπρούτζινα αγάλματα της εικαστικού που τοποθετήθηκαν σε δημόσιους χώρους της πόλης τα τελευταία χρόνια. Το συγκεκριμένο έργο είχε τοποθετηθεί σε παιδότοπο στο Χάνι του Ιμπραήμ από τον Αύγουστο του 2019 και αποτελούσε ιδιαίτερα δημοφιλές σημείο επισκέψεων και φωτογραφίσεων.

Κάμερες κλειστών κυκλωμάτων της περιοχής κατέγραψαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής δύο άτομα να προσεγγίζουν το άγαλμα, να το αποκαλλούν βίαια από την βάση του με τη χρήση ηλεκτρικού εργαλείου και να το σέρνουν προς σημείο όπου δεν καταγραφόταν και στο οποίο προφανώς, όπως εκτιμά η Αστυνομία, βρισκόταν το όχημα στο οποίο το φόρτωσαν.

Η δημιουργός του έργου, Γιώτα Ιωαννίδου, εξέφρασε την έντονη απογοήτευση και λύπη της για την καταστροφή του έργου και για την σκέψη και μόνο κάποιων ανθρώπων έναντι ενός έργου τέχνης και προσέφερε αμοιβή χιλίων ευρώ σε όποιον έδινε πληροφορίες για εντοπισμό του έργου και των δραστών. Σύμφωνα με την κ. Ιωαννίδου, το ίδιο έργο δεν μπορεί να αναπαραχθεί καθώς δεν υπάρχουν πια τα καλούπια λόγω έλλειψης χώρου στο εργαστήριο της.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, προανήγγειλε ότι το ίδιο άγαλμα θα κατασκευατεί και θα τοποθετηθεί εκ νέου στη θέση του:

« Είναι κρίμα να εργαζόμαστε για να δώσουμε κάτι όμορφο στην κοινωνία μας και κάποιοι να τα καταστρέφουν. Θα το ξαναδημιουργήσουμε πολύ σύντομα. Ήδη συγκεκριμένος πολίτης αναλαμβάνει όλα τα έξοδα για να κάνουμε ξανά το μπρούτζινο άγαλμα».