Πρωτοφανή υπόθεση επίθεσης σε βάρος ανήλικης μαθήτριας από τη Συρία εκδίκασε πρόσφατα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού. Κατηγορούμενοι στην υπόθεση, ο 40χρονος Σύρος πατέρας και η 31χρονη μητριά, οι οποίοι χτύπησαν την ανήλικη κόρη τους γιατί αυτή αρνείτο να φορά τη μαντίλα της στο σχολείο.

Η υπόθεση απασχόλησε τις Αρχές αλλά και τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας κατά το έτος 2021, ενώ οδηγήθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου για εκδίκαση σε κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία. Κι αυτό λόγω του γεγονότος, ότι η παραπονούμενη είναι ανήλικη. Το Δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 μηνών με αναστολή στον 41χρονο κατηγορούμενο και χρηματική ποινή στη 31χρονη μητριά.

Ο πατέρας παραδέχθηκε το αδίκημα της κοινής επίθεσης σε βάρος της ανήλικης και εξέφρασε μεταμέλεια. Θεωρούσε πως ήταν σωστό η κόρη του να φοράει τη μαντίλα (χιτζάμπ), καθώς το επιβάλλουν οι θρησκευτικές τους πεποιθήσεις. Παραδέχθηκε ότι έκανε λάθος, λέγοντας πως θα έπρεπε να εναρμονιστεί με τα πρότυπα του δυτικού κόσμου. Η ανήλικη μετά το συμβάν και την καταγγελία της στις Αρχές, απομακρύνθηκε από την πατρική της κατοικία της και την εποπτεία της ανέλαβαν οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας.

Η ανήλικη είχε καταγγέλλει τον πατέρα της και τη μητριά της για κοινή επίθεση και άσκηση ψυχολογικής βίας. Οι κατηγορούμενοι αντιλήφθηκαν ότι η ανήλικη με το που έφευγε για το σχολείο, έβγαζε τη μαντίλα. Έτσι μια ημέρα ο 41χρονος (πατέρας άλλων τριών ανήλικων), τη χαστούκισε το πρόσωπο ενώ η μητριά της, της επιτέθηκε χτυπώντας της με σκουπόξυλο στην κοιλιακή χώρα.