Βαρύτατες ποινές φυλάκισης επέβαλε χθες το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού σε τέσσερις κατηγορούμενους τους οποίους έκρινε ενόχους μετά από μακράν δικαστική διαδικασία η οποία διήρκησε πέραν των δύο ετών για υπόθεση κατοχής και κατοχής με σκοπό την προμήθεια ποσότητας 510 γραμμαρίων κοκαΐνης.

Το Κακουργιοδικείο επέβαλε στον 44χρονο ποινή οκτώ ετών, σε 29χρονο και 41χρονο ποινές φυλάκισης 10 ετών και στον 40χρονο, ποινή εφτά ετών. Η υπόθεση απασχόλησε της ΥΚΑΝ Λεμεσού τον Απρίλιο του 2020 μετά από πληροφορία ότι ο 44χρονος θα παραλάμβανε μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης και θα συναντιόταν με συνεργάτες του, σε ανοικτό χώρο στην περιοχή του Αγίου Αθανάσιου, με σκοπό να αποθηκεύσουν και να διακινήσουν την ποσότητα κοκαΐνης.

Στο μέρος αφίχθηκαν μέλη της ΥΚΑΝ, που αντλήθηκαν τους τέσσερις να είναι σκυφτοί όλοι στο έδαφος και να επεξεργάζονται την ποσότητα κοκαΐνης. Ακολούθησε έφοδος και κατηγορούμενοι τράπηκαν σε φυγή ωστόσο οι δύο εξ’ αυτών ανακόπηκαν σε κοντινή απόσταση. Στην προσπάθεια διαφυγής του ο 29χρονος έριξε στο έδαφος ποσότητα κοκαΐνης μισού κιλού. Επίσης, στην κατοχή του εντοπίστηκε χρηματικό ποσό των €435, ενώ μετά σε έρευνα στο αυτοκίνητό του, που βρισκόταν σταθμευμένο στην περιοχή, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των €2.375. Ακολούθησαν εξετάσεις από τους ανακριτές της ΥΚΑΝ Λεμεσού όπου συνελήφθησαν ο 41χρονος και ο 40χρονος οι οποίοι ήταν συνεργοί.

Οι τρεις από τους τέσσερις κατηγορούμενους δεν παραδέχθηκαν τις σοβαρές κατηγορίες που αντιμετώπιζαν σε αντίθεση με τον 40χρονο. Χθες οι τέσσερις καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης για τα αδικήματα της κατοχής και κατοχής με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα. Να σημειωθεί πως ένας εκ των κατηγορούμενων, ο 44χρονος βρισκόταν όλο αυτό το χρονικό διάστημα ελεύθερος με βραχιολάκι, ενώ διεξήχθη συγκεκριμένη διαδικασία μετά από αίτημα του δικηγόρου του, Γιάννη Πολυχρόνη, λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Σε ό,τι αφορά τον καταδικασθέντα σε επτά χρόνια, η έκτιση της ποινής αρχίζει από την ημέρα της σύλληψης του, στις 25/4/2020 ενω για τον 44χρονο το δικαστήριο δεν προσμέτρησε στην ποινή, τον χρόνο που αυτός βρισκόταν ελεύθερος με βραχιολάκι, με την ποινή των οκτώ ετών να προσμετρά από την ημέρα που κρίθηκε ένοχος, στις 5/10/2022.

Τους κατηγορούμενος εκπροσώπησαν οι δικηγόροι, Γιάννης Πολυχρόνης, Βασίλης Δημητριάδης, Μιχάλης Νεολαίους και Αλέξανδρος Σαουρής ενώ την υπόθεση χειρίστηκε εκ μέρους της Νομικής Υπηρεσίας, η δικηγόρος της Δημοκρατίας Α’ κα. Χρίστια Κυθραιώτου.