Η παρατηρητικότητα υπό κάλυψη αστυνομικών του ΤΑΕ Αμμοχώστου, οδήγησε στη σύλληψη 32χρονου Ελληνοκύπριου, που θεωρείται ύποπτος για την απόπειρα απαγωγής 12χρονης από στάση λεωφορείου στη Δερύνεια, το πρωί της περασμένης Τρίτης. Ο 32χρονος που είναι κάτοικος της περιοχής παραδέχθηκε, μάλιστα, πως αυτός προσέγγισε το κορίτσι που περίμενε το λεωφορείο για να το πάει στο σχολείο του, ισχυρίζεται, ωστόσο, πως δεν ήθελε να την απαγάγει. 

Η αστυνομία είχε εντοπίσει τις κινήσεις του μικρού λευκού οχήματος του 32χρονου σε κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης της περιοχής, ωστόσο δεν διακρίνονταν οι πινακίδες εγγραφής του. Στην πορεία που ακολούθησε, που αποκαλύφθηκε μετά πως ήταν η διαδρομή από το σπίτι μέχρι τη δουλειά του, τοποθετήθηκαν υπό κάλυψη αστυνομικοί. Λίγο μετά τις 7:00, χθες το πρωί, οι αστυνομικοί είδαν ένα παρόμοιου τύπου αυτοκίνητο σε δρόμο στη Δερύνεια και έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση, το ανέκοψαν. Προς έκπληξή τους διαπίστωσαν πως οδηγός του ήταν 32χρονος Ελληνοκύπριος και όχι αλλοδαπός, όπως αρχικά πίστευαν καθώς το πρόσωπο που προσέγγισε το 12χρονο κορίτσι του είχε μιλήσει στα αγγλικά. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παραδέχθηκε πως προσέγγισε τη 12χρονη ο 32χρονος

Ανακρινόμενος ο ύποπτος, παραδέχθηκε αμέσως την παρουσία του στη στάση λεωφορείου, λέγοντας πως αυτός κάλεσε το κορίτσι να μπει στο αυτοκίνητό του. Ισχυρίστηκε, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, πως πίστευε πως επρόκειτο για ενήλικη γυναίκα από το εξωτερικό και γι’ αυτό της μίλησε στα αγγλικά. Σύμφωνα πάντα με τον ισχυρισμό του, όταν αντιλήφθηκε πως επρόκειτο για ανήλικη έφυγε από την περιοχή. Η αστυνομία πάντως διερευνά υπόθεση απόπειρας απαγωγής γυναίκας κάτω των 16 χρόνων και θα καταχωρήσει εντός της ημέρας την υπόθεση ενώπιον Δικαστηρίου. 

Την υπόθεση είχε καταγγείλει στην Αστυνομία την περασμένη Τρίτη η μητέρα της ανήλικης. Το περιστατικό συνέβη λόγο μετά τις 7:00 το πρωί της ίδιας ημέρας και έγινε αντιληπτό από δύο εκπαιδευτικούς, οι οποίοι σταμάτησαν με αυτοκίνητό για να δουν τι συνέβη και είδαν τον ύποπτο να εγκαταλείπει το σημείο.