Μία σοβαρή καταγγελία εναντίον Γενικού Νοσοκομείου στην Κύπρο, στο οποίο ηλικιωμένη γυναίκα αφέθηκε εντελώς γυμνή στο κρεβάτι, βλέπει το φως της δημοσιότητας. 

Την καταγγελία έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο γεροντολόγος, Δρ Μάριος Κυριαζής, ο οποίος δημοσίευσε φωτογραφία της ηλικιωμένης γυναίκας, η οποία φαίνεται να βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση. Μια εικόνα που σοκάρει, προκαλεί ντροπή, αλλά και προβληματισμό για την αντιμετώπιση της οποίας τυγχάνουν οι ηλικιωμένοι στα δημόσια νοσηλευτήρια της χώρας μας.  

Παρουσιάζοντας τον απολογισμό του έργου του Υπουργείου Υγείας, ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα ανέφερε ότι ζήτησε έκθεση γεγονότων για το περιστατικό και τόνισε ότι αν κάποιοι πρέπει να τεθούν σε διαθεσιμότητα, θα τεθούν αν αποδειχθεί ότι δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου δήλωσε ότι θα εξεταστεί το θέμα, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν πρέπει να μηδενίζεται το έργο του ΟΚΥπΥ. Τόνιζε επίσης ότι δεν πρέπει να παραβιάζονται τα δικαιώματα των ασθενών. 

Αυτούσια η ανάρτηση του Μάριου Κυριαζή

Η Ντροπή του Κράτους

Σε γενικό νοσοκομείο στην Κύπρο, χθες. Χειμώνας 2023. Κύριε νέε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, πρέπει να αρχίσεις από εδώ. Πρώτα οι ευάλωτοι ασθενείς, και μετά όλα τα υπόλοιπα. Φταίνε οι νοσηλευτές, οι γιατροί, οι συγγενείς, οι φροντιστές, οι διευθυντές, το Υπουργείο, η κοινωνία; Δεν ξέρω.

Δεν με ενδιαφέρει αν θα τιμωρηθεί κάποιος, αλλά δεν δέχομαι να τιμωρείται ο ασθενής. Πρέπει να ντρεπόμαστε όλοι.

(ΥΓ. Αν μεγεθύνετε την φωτογραφία θα δείτε ότι η ασθενής αυτή κρατά σφικτά με το δεξί της χέρι το κάγκελο του κρεβατιού, σε σημείο που τα δάκτυλα της άσπρισαν από το σφίξιμο. Αυτό δείχνει σε πόσο απελπιστική κατάσταση βρισκόταν, και πόσο υπόφερε.)