Υπό κράτηση για περίοδο επτά ημερών τέθηκαν την Παρασκευή (24/02) δύο πρόσωπα ηλικίας 54 και 19 ετών, αντίστοιχα, σε σχέση με υπόθεση διάρρηξης κατοικίας και κλοπής, παράνομης κατοχής περιουσίας, και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος. Πρόκειται για γιαγιά και τον εγγονό της.

Οι δυο ύποπτοι φαίνεται πως έκαναν το λάθος να διαρρήξουν την κατοικία του Υπεύθυνου της ΥΚΑΝ Λεμεσού την περασμένη Τρίτη (21/02). Από την κατοικία του παραπονούμενου αστυνομικού κλάπηκαν διάφορα κοσμήματα από χρυσό, συνολικής αξίας €8.700.

Από εξετάσεις μελών της Αστυνομίας σε αδειούχο κατάστημα αγοραπωλησίας πολύτιμων μετάλλων στη Λεμεσό, διαπιστώθηκε ότι η 54χρονη ύποπτη την ίδια μέρα που διαπράχθηκε η διάρρηξη, μετέβη εκεί και πώλησε σκουλαρίκι από χρυσό για το ποσό των €55. Η ύποπτη παρέδωσε το σκουλαρίκι στην υπάλληλο του χρυσοχοείου, δίνοντας και τον αριθμό της ταυτότητάς της. Από τις εξετάσεις που έγιναν εξασφαλίστηκαν τα στοιχεία της και εν συνεχεία συνελήφθη.

Σε έρευνα στην κατοικία της, εντοπίστηκαν κοσμήματα, μεταξύ των οποίων κι αυτά που είχαν κλαπεί από την κατοικία του αστυνομικού. Ανακρινόμενη η 54χρονη ανέφερε πως το σκουλαρίκι το εντόπισε κατά την εργασία της, σε εργοστάσιο ανακύκλωσης. Στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι ο 19χρονος εγγονός της ήταν αυτός που τη μετέφερε στο χρυσοχοείο για να πωλήσει την κλοπιμαία περιουσία. Οι δύο οδηγήθηκαν χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού το οποίο διέταξε την κράτησή τους για περίοδο επ΄τα ημερών.