Υπόθεση φόνου εκ προμελέτης διερευνά πλέον η Αστυνομία για τον θάνατο της 28χρονης Lesia Bykova από την Ουκρανία, η οποία εντοπίστηκε νεκρή το πρωί του Σαββάτου στην Πέτρα του Ρωμιού. 

Αυτό κατέδειξε η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού της άτυχης γυναίκας, η οποία διενεργήθηκε την Κυριακή στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και διήρκεσε μέχρι τις εννέα το βράδυ. Από αυτήν, σύμφωνα με την Αστυνομία, προέκυψαν ευρήματα που υποδηλώνουν ότι ο θάνατός της επήλθε από εγκληματική πράξη.

Έπειτα από τα ευρήματα αυτά, ο σύντροφος της Bykova, ηλικίας 30 ετών, ομογενής μόνιμος κάτοικος Κύπρου, συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα για φόνο εκ προμελέτης. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δολοφονία ο θάνατος της 28χρονης στην Πάφο – Συνελήφθη ο φίλος της

Το άψυχο σώμα της 28χρονης εντοπίστηκε το πρωί του Σαββάτου στην θαλάσσια περιοχή της Πέτρας του Ρωμιού και ο σύντροφος της είχε από την πρώτη στιγμή ισχυριστεί στους αστυνομικούς που ειδοποιήθηκαν και έφθασαν στη σκηνή ότι επρόκειτο για τραγικό ατύχημα στην προσπάθεια της φίλης του να βγάλει φωτογραφίες. Είπε συγκεκριμένα ότι η άτυχη 28χρονη πήγε πολύ κοντά στην άκρη του γκρεμού για να πετύχει ένα καλό πλάνο της ίδιας με το φυσικό μνημείο πίσω της και ότι έπεσε στο κενό από μεγάλο ύψος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία η εκδοχή αυτή καταρρίπτεται πλέον από τα ιατροδικαστικά ευρήματα και ο 30χρονος θα προσαχθεί σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου για έκδοση διατάγματος κράτησης του με την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης.