Το πόρισμα της προιστάμενης της ελληνικής ιατροδικαστικής υπηρεσίας, Χαράς Σπηλιοπούλου, για τον θάνατο της Λέσια Μπίκοβα τα χαράματα της 11ης Μαρτίου στην Πέτρα του Ρωμιού, κλείνει οριστικά το θέμα της εγκληματικής ενέργειας, δείχνοντας, όπως και η θέση Ματσάκη, προς την κατεύθυνση του ατυχήματος. Πλέον, η προφυλάκιση επί 11 ημέρες του 30χρονου ομογενούς που ήταν το επίμαχo διάστημα με την 28χρονη ουκρανή ως υπόπτου για τέλεση φόνου εκ προμελέτης, λήγει αύριο με την Αστυνομία να ετοιμάζεται να αποσύρει ενώπιον του δικαστηρίου όλες τις κατηγορίες εναντίον του.

Το πόρισμα Σπηλιοπούλου έφθασε το απόγευμα στο ΤΑΕ Πάφου από το Αρχηγείο Αστυνομίας και σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ» η ανάγνωση του επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που υπήρχαν τα τελευταία 48ωρα ότι θα κινείτο και αυτό στο «πνεύμα Ματσάκη»: Ότι δηλαδή τα ευρήματα επί της σορού της άτυχης κοπέλας δείχνουν ατύχημα και όχι φόνο, όπως γνωμάτευαν οι κύπριοι ιατροδικαστές στο πόρισμα της πρώτης νεκροτομής.

Διασταυρωμένες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η ελληνίδα ιατροδικαστής αναφέρει ειδικότερα ότι υπάρχει όντως κάταγμα οστού που απαντάται και σε περιπτώσεις στραγγαλισμού, στην προκειμένη περίπτωση ωστόσο όλα τα άλλα στοιχεία που εξετάσθηκαν συνηγορούν προς την κατεύθυνση του τραύματος από την πτώση της 28χρονης από μεγάλο ύψος και όχι σε εγκληματική ενέργεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτοψία στην περιοχή του φόνου από τον Μ. Ματσάκη (εικόνα)

Το πόρισμα θα αποσταλεί το πρωί αύριο στη Νομική Υπηρεσία για οδηγίες ως προς τις περαιτέρω ενέργειες της Αστυνομίας και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι οδηγίες θα δοθούν αυθημερόν. Θεωρείται δεδομένο ότι βάσει της νέας νεκροτομής, ο 30χρονος ύποπτος θα αφεθεί αύριο ελεύθερος χωρίς να κατηγορηθεί, αφού εκπνέει αύριο ούτως ή άλλως και το δεύτερο στη σειρά διάταγμα κράτησης του.