Η πληρωμή των τελών για τη συμμετοχή στις Παγκύπριες Εξετάσεις Πρόσβασης (ΠΕΠ) του ερχόμενου Ιουνίου, άρχισε ήδη από χθες μέσω της πλατφόρμας της Υπηρεσίας Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας. Η ηλεκτρονική αυτή διαδικασία θα διαρκέσει μέχρι και την Τετάρτη 5 Απριλίου, στις 15:00 η ώρα και είναι υποχρεωτική για όσους υποψήφιους έχουν ήδη υποβάλει το μηχανογραφικό τους για συμμετοχή στις ΠΕΠ, πλην φυσικά όσων εξαιρούνται από την καταβολή τελών, κατηγορίες τις οποίες έχει ήδη γνωστοποιήσει η Υπηρεσία Εξετάσεων.

Όσον αφορά στον αριθμό των υποψηφίων που δήλωσαν συμμετοχή στις Παγκύπριες Εξετάσεις κυμαίνεται γύρω στις 5.500 και η συντριπτική πλειοψηφία από αυτούς ολοκλήρωσαν τη διαδικασία υποβολής της αίτησης τους κατά την αρχική περίοδο λειτουργίας της πλατφόρμας, μεταξύ 1ης και 13 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Υπηρεσία Εξετάσεων άνοιξε εκ νέου την πλατφόρμα για τις αιτήσεις, δίνοντας την ευκαιρία σε όσους ενδεχομένως δεν υπέβαλαν αίτηση και άλλαξαν γνώμη ή και σε όσους ήθελαν να κάνουν διορθώσεις επί της αρχικής τους δήλωσης από τις 21 έως τις 23 Μαρτίου. Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι ο αριθμός νέων δηλώσεων κατά το συγκεκριμένο τριήμερο λειτουργίας της πλατφόρμας ήταν πολύ μικρός καθώς οι περισσότεροι ολοκλήρωσαν εγκαίρως τη διαδικασία. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτοί είναι οι πρωτεύσαντες στις Παγκύπριες Εξετάσεις

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ΠΕΠ 2023 είναι προγραμματισμένες να αρχίσουν την Παρασκευή 9 Ιουνίου και να ολοκληρωθούν στις 29 του ίδιου μήνα. Πρόγραμμα, πληροφορίες καθώς και οι οδηγοί εξετάσεων έχουν ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Εξετάσεων ούτως ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν ανά πάσα στιγμή να ενημερωθούν για όποιο σχετικό θέμα με τις εξετάσεις τους ενδιαφέρει.