Από τις 24 Απριλίου μέχρι και τις 14 Ιουνίου 2023, θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα παροχής φρούτων, λαχανικών, μπανανών και γάλακτος σε παιδιά που φοιτούν σε αναγνωρισμένα Δημοτικά σχολεία και το οποίο αποσκοπεί στην ανάπτυξη καλών διατροφικών συνηθειών από τα παιδιά και δη, από τις μικρές ηλικίες. Το πρόγραμμα που θα «τρέξει» σε σχολεία σύντομα, θα εφαρμόσει το Τμήμα Γεωργίας του υπουργείου Γεωργίας και ο Κυπριακός Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών, σε συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο Παιδείας.

Ήδη, όλες οι σχετικές πληροφορίες και οι αιτήσεις για συμμετοχή έχουν αποσταλεί στα σχολεία από το υπουργείο Παιδείας, το οποίο μεταξύ άλλων σημειώνει ότι, για τις σχολικές μονάδες που θα επιλέξουν να εφαρμόσουν το εν λόγω πρόγραμμα με τη διανομή γάλακτος, θα πρέπει να διαλαμβάνεται η προσφορά στους μαθητές ατομικών συσκευασιών γάλακτος 250ml, με τις εξής προδιαγραφές: Φρέσκο γάλα, ημι-αποβουτυρωμένο, 1,5 λιπαρά και παστεριωμένο ομογενοποιημένο.

Διευκρινίζεται ότι το εν λόγω προϊόν, περιλαμβάνεται στον τιμοκατάλογο Σχολικών Κυλικείων Δημοτικής Εκπαίδευσης και θα διατίθεται δωρεάν στους μαθητές των σχολείων που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.