Από αλλού το περίμενε και από αλλού της ήρθε της Κύπρου στον 67ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, ο οποίος διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία στο Λίβερπουλ.

Παρά την εντυπωσιακή εμφάνιση του 25χρόνου  Andrew Lambrou, Κύπριου της Αυστραλίας,  με  το τραγούδι «Break a Broken Heart», αυτή δεν έπεισε, όπως φαίνεται, την πενταμελή ελληνική κριτική επιτροπή, η οποία αρκέστηκε να δώσει στην Κύπρο μόλις τέσσερις βαθμούς, ενώ το δωδεκάρι το πρόσφερε απλόχερα στο Βέλγιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγάλη νικήτρια της Eurovision 2023 η Σουηδία

Σε αντίθεση, με την ψηφοφορία του κοινού, το οποίο χάρισε στην χώρα μας το συνηθισμένο δωδεκάρι. Χαρακτηριστική ήταν και η αντίδραση των Κύπριων παρουσιαστών Μελίνας Καραγεωργίου και Αλέξανδρου Ταραμουντά, οι οποίοι με το που είδαν στην οθόνη τον Φώτη Σεργουλόπουλου να ανακοινώσει την βαθμολογία της ελληνικής κρατικής επιτροπής, θεωρούσαν δεδομένο το δωδεκάρι από την Ελλάδα.

Στο άκουσμα των 4 βαθμών, οι παρουσιαστές έμεινα χωρίς υπερβολή με το στόμα ανοιχτό, αναφέροντας  χαρακτηριστικά: «Thank you next, πάμε στην επόμενη και πολύ κράτησε». Πάντως είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα δίνει στην Κύπρο μια τόσο χαμηλή βαθμολογία, η οποία μάλιστα, όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος, ήταν η αιτία να μείνει η χώρα μας εκτός της δεκάδας, καθώς απείχε από αυτή μόλις τρείς βαθμούς. Η βαθμολογία της ελληνικής επιτροπής προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Για την ιστορία η Κύπρος εξασφάλισε την 12η θέση με 126 βαθμούς και εάν η Ελλάδα τηρούσε και αυτή την χρονιά την παράδοση και έδινε στην χώρα μας 12 βαθμούς, σίγουρα θα έμπαινε στις top ten χώρες. Μεγάλη νικήτρια της Eurovision 2023 ήταν η Σουηδία, με την Loreen και το τραγούδι «Tattoo». Είναι η 7η φορά που η Σουηδία κερδίζει το διαγωνισμό. Τη δεύτερη θέση εξασφάλισε η Φιλανδία, η οποία μάζεψε τις περισσότερες ψήφους του κοινού, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε το Ισραήλ.