Αδικαιολόγητη ένταση επικρατεί στο Ανώτατο Δικαστήριο με εντολή της Αστυνομίας, εν αναμονή της απόφασης για την έκδοση του Κούρδου αγωνιστή Κενάν Αγιάς στη Γερμανία. Οι αστυνομικές αρχές τοποθέτησαν προστατευτικά κιγκλιδώματα σε απόσταση από την είσοδο του Ανωτάτου, ενώ το πρωί έγιναν τρεις συλλήψεις Κούρδων απεργών πείνας, μεταξύ των οποίων ο αδερφός του Κενάν Αγιάς. 

Στο σημείο υπάρχει αυξημένη αστυνομική παρουσία, ενώ απαγορεύουν την είσοδο ακόμα και σε δικηγόρους που δεν έχουν σχέση με την υπόθεση. Η διευκρίνιση από τα μέλη της Αστυνομίας είναι ότι η εντολή για τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας δόθηκε από τον πρόεδρο του Ανωτάτου.

Σημειώθηκε επίσης, σε ερώτηση του «Φ», ότι είναι λόγω επεισοδίων που έγιναν στην προηγούμενη δική κάτι το οποίο φυσικά δεν ισχύει.  

Σχετικά με τις συλλήψεις, η θέση της Αστυνομίας είναι πως οι τρεις συλληφθέντες διέπραξαν κάποια αδικήματα, ενώ μάρτυρες ανέφεραν ότι απλώς κάθονταν έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο και αρνήθηκαν να αποχωρήσουν. Υπήρξε δε ένταση από πλευράς των μελών της Αστυνομίας.