Να μην ασκηθεί ποινική δίωξη σε δύο Ρώσους, ηλικίας 62 και 56 ετών αποφάσισε χθες η Νομική Υπηρεσία καθώς τα περί σχεδίου δολοφονίας συμπατριώτη τους, δημοσιογράφου, κάτοικου Πάφου, φαίνεται να μην επιβεβαιώνονται από τις έρευνες και τις εξετάσεις του ΤΑΕ Λεμεσού.

Η πληροφορία που έφτασε στις Αρχές την περασμένη Παρασκευή,  έκανε λόγο για άφιξη 56χρονου εκτελεστή, με εντολέα 62χρονο Ρώσο, που διαμένει και αυτός μόνιμα στην Πάφο. Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού σε συνεργασία και με το ΤΑΕ Πάφου προχώρησαν στη σύλληψη των δύο προσώπων για το υπό διερεύνηση αδίκημα της συνομωσίας προς διάπραξη φόνου. Οι δύο τους παρουσιάστηκαν ενώπιον του Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο διέταξε την κράτησή τους.

Από τις εξετάσεις και τη διερεύνηση της υπόθεσης δεν προέκυψε όμως ικανοποιητική μαρτυρία που να συνδέει τους δύο Ρώσους με το αδίκημα της συνομωσίας για φόνο ή άλλης εγκληματικής ενέργειας. Το αίτημα κράτησης τους λήγει σήμερα. Όπως αναφέρουν αξιόπιστες πηγές στον «Φ», η Νομική Υπηρεσία αποφάσισε όπως ο 62χρονος αφεθεί ελεύθερος, ενώ για τον 56χρονο φερόμενο εκτελεστή που αφίχθηκε πριν λίγες ημέρες στην Κύπρο, οι οδηγίες είναι να απελαθεί άμεσα από το νησί μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σύλληψη Ρώσων για υπόθεση συνομωσίας φόνου δημοσιογράφου

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης προκύπτει ότι ο 62χρονος Ρώσος και ο δημοσιογράφος έχουν προσωπικές και οικονομικές διαφορές. Οι δύο συλληφθέντες ανακρινόμενοι, ισχυρίστηκαν πως δεν είχαν κανένα σχέδιο εγκληματικής ενέργειας σε βάρος του δημοσιογράφου ενώ ισχυρίστηκαν πως στόχος τους ήταν να τον ξεσκεπάσουν για κάποια σοβαρά θέματα με τα οποία ασχολείται.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ρώσος δημοσιογράφος είναι γνωστός στις Αρχές για τις πολιτικές του θέσεις και τα φρονήματά του ενάντια στη Μόσχα και τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Μάλιστα, κατά διαστήματα, μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτει, καταφέρεται με αναρτήσεις του ενάντιον της Ρωσίας. Θέσεις άκρως αντίθετες με αυτές που εκφράζουν, ο 62χρονος και ο 56χρονος.

Από πλευράς της η Αστυνομία Κύπρου, θέλει να κρατήσει το θέμα όσο γίνεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Όπως μας αναφέρθηκε από αστυνομική πηγή, οι εξετάσεις θα συνεχιστούν, παρά το γεγονός ότι δεν έχει προκύψει, για την ώρα, οποιοδήποτε ποινικό αδίκημα.