Ολοκληρώθηκε χθες το ανακριτικό έργο της Αστυνομίας αναφορικά με το πρωτοφανές επεισόδιο ρατσισμού σε βάρος γυναίκας από τη Ρωσία που συνέβη σε χώρο στάθμευσης στη Λάρνακα το βράδυ του Σαββάτου. 

Η Αστυνομία έχει λάβει τις καταθέσεις από εμπλεκόμενους και μάρτυρες και τώρα αναλύει τα βίντεο από το επεισόδιο συν τις φωτογραφίες που τράβηξε η Ρωσίδα Σβετλάνα Ζαΐτσεβα, ώστε την ερχόμενη Παρασκευή ή αρχές της ερχόμενης εβδομάδας να διαβιβάσει τον φάκελο της υπόθεσης στη Νομική Υπηρεσία. Όπως αναφέρθηκε στον «Φ» από πλευράς Αστυνομίας, για να ασκηθούν ενδεχόμενες ποινικές διώξεις στη βάση της νομοθεσίας περί καταπολέμησης ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας, θα πρέπει να δώσει την έγκρισή του ο Γενικός Εισαγγελέας. Ο Αρχηγός Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης χαρακτήρισε χθες την υπόθεση ως πολύ σοβαρή και επιβεβαίωσε ότι σύντομα θα οδηγηθεί στον Γενικό Εισαγγελέα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πληθώρα αδικημάτων από το βίντεο του ρατσισμού

Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι χθες κατέθεσε στο ΤΑΕ Λάρνακας γυναίκα αυτόπτης μάρτυρας η οποία είχε αντιληφθεί το περιστατικό, αφού εκείνη την ώρα θα έφευγε με το όχημά της από το συγκεκριμένο πάρκινγκ. Η μάρτυρας μίλησε για πολύ έντονη λεκτική επίθεση που δέχθηκε από τις δύο Ελληνοκύπριες η Ρωσίδα όταν τους ζήτησε να σταματήσουν επειδή είχαν τρακάρει άλλο όχημα. Η ίδια ενημέρωσε τον υπεύθυνο του χώρου στάθμευσης για το επεισόδιο και του ζήτησε να καλέσει την Αστυνομία, ενώ είχε αντιληφθεί πως το επεισόδιο βιντεοσκοπείτο από το κινητό της Ρωσίδας. 

Η μαρτυρία της η οποία κρίνεται ως ανεξάρτητη, θεωρείται ως κομβικής σημασίας γιατί δίνει την άποψη ενός τρίτου που δεν είχε εμπλακεί στο επεισόδιο και θεωρείται ανεπηρέαστος. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάει Γ.Εισαγγελέα o φάκελος για το επεισόδιο στη Λάρνακα

Παράλληλα, οι ανακριτές εξετάζουν επιστημονικά τα δύο βίντεο που έχουν στα χέρια τους στα οποία καταγράφηκαν τα όσα σοκαριστικά διαδραματίστηκαν και θα τα αντιπαραβάλει με τις μαρτυρίες που έδωσαν οι τέσσερις εμπλεκόμενες γυναίκες. Το κινητό τηλέφωνο της Ρωσίδας εξετάζεται δικανικά ώστε η όποια μαρτυρία προκύπτει από την καταγραφή της σκηνής να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ενώπιον δικαστηρίου, ενώ δική τους έρευνα διενεργούν και οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, επειδή το συμβάν διαδραματίστηκε μπροστά στα μάτια δύο ανήλικων.

Χθες ο Αρχηγός της Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης δήλωσε ότι «γίνονται κάποιες περαιτέρω διερευνήσεις όσον αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση και αναμένεται να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα η υπόθεση αυτή και θα οδηγηθεί ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα, γιατί είναι από τα αδικήματα τα οποία χρειάζονται έγκριση της Νομικής Υπηρεσίας για να οδηγηθεί μια τέτοια υπόθεση ενώπιον της Δικαιοσύνης». Θεωρώ, είπε ο κ. Μιχαηλίδης, ότι έχουν γίνει όλα εκείνα που θα έπρεπε να γίνουν και συνεχίζουμε τις εξετάσεις μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επεισόδιο Λ/κας: Υπέστη νευρικό κλονισμό μία εκ των εμπλεκομένων

Σε ερώτηση αν αναμένεται η υπόθεση να τεθεί ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα πριν το τέλος της εβδομάδας, απάντησε ότι «πιθανόν να μην προλάβουμε να το κάνουμε, αλλά σίγουρα οι οδηγίες που έχουν δοθεί είναι ότι το συντομότερο δυνατόν θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις, γιατί θεωρούμε ότι η υπόθεση είναι πολύ σημαντική και σοβαρή και θα πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη».