Οι εξελίξεις είναι λυπηρές και αντίθετες με τη Διεθνή Νομιμότητα. Πρόκειται για στρατιωτικές επιχειρήσεις εντός της Ευρώπης, κάτι το οποίο είχαμε αποφύγει από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Ιωάννης Κασουλίδης. 

Όσον αφορά τους Κύπριους που βρίσκονται στην Ουκρανία, ο ΥΠΕΞ ανακοίνωσε πως το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών έχει ενεργοποιηθεί και βρίσκεται στη διάθεση των πολιτών για παροχή προξενικής βοήθειας και ενδεχόμενη εφαρμογή σχεδίων εκκένωσης. (22 801000)

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Παράλληλα καταδικάζει τη στρατιωτική επιδρομή εναντίον μιας χώρας ανεξάρτητης, κυρίαρχης και εδαφικά ακέραιης.

Όπως ανέφερε ο κ.Κασουλίδης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προχωρεί σε διευθετήσεις για να βρίσκεται στις Βρυξέλλες μέχρι το βράδυ για μια από κοινού και σε πνεύμα ενότητας αντιμετώπιση της εξελιχθείσας κατάστασης. Μέχρι τότε θα υπάρχει και μια ξεκάθαρη εικόνα των προθέσεων της Ρωσίας.

“Ασφαλώς η ΕΕ δεν θα απαντήσει στρατιωτικά αλλά με την επιβολή κυρώσεων. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι γιατί οι κυρώσεις ενδέχεται να έχουν επιπτώσεις σε όλα τα Κράτη Μέλη περιλαμβανομένης και της Κύπρου. Επαναλαμβάνω ότι οι αποφάσεις θα γίνουν σε πνεύμα ενότητας, η οποία είναι το πιο ισχυρό όπλο το οποίο διαθέτουμε”, επισημαίνει.

Τέλος καλεί έστω και την υστάτη να υπάρξει κατάπαυση του πυρός για την αποφυγή θυμάτων μεταξύ αμάχων και επιστροφή στη διπλωματική οδό.