Τον προγραμματισμό του ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων την ερχόμενη Δευτέρα, άρχισε το υπουργείο Παιδείας, σε μία προσπάθεια να έχει όσο το δυνατόν καλύτερη εικόνα για τις απουσίες εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο ανταποκρινόμενο σε σχετική εισήγηση της ΟΕΛΜΕΚ, απέστειλε χθες στις διευθύνσεις των σχολείων οδηγία για καταγραφή των κρουσμάτων, των επαφών και γενικά των εκπαιδευτικών που δεν θα προσέλθουν τη Δευτέρα στα σχολεία τους, ούτως ώστε να μπορεί να σχεδιάσει το πλάνο του αναφορικά με τις αντικαταστάσεις που θα χρειαστούν. Και αυτό διότι αναμένεται, σύμφωνα με εκπαιδευτικούς φορείς, να υπάρχει πρόβλημα με απουσίες εκπαιδευτικού προσωπικού από Δευτέρας στα σχολεία, μετά και τους μεγάλους αριθμούς κρουσμάτων κορωνοϊού και επαφών που καταγράφονται τις τελευταίες μέρες.

Από πλευράς τους οι Διευθύνσεις των σχολείων, μόλις έλαβαν την οδηγία του υπουργείου Παιδείας, απευθύνθηκαν στους εκπαιδευτικούς τους με μήνυμα, μέσα από το οποίο τους καλούν να απαντήσουν στα ακόλουθα τρία σημεία:

1.    Αν είστε κρούσμα και δεν θα επιστρέψετε τη Δευτέρα σχολείο ή δεν θα επιστρέψετε μετά από τρεις μέρες από τη Δευτέρα.

2.    Αν είστε επαφή και δεν θα επιστρέψετε τη Δευτέρα σχολείο ή δεν θα επιστρέψετε μετά από τρεις μέρες από τη Δευτέρα.

3.    Αν το παιδί σας κάτω των 15 χρονών είναι κρούσμα ή στενή επαφή και θα παραμείνετε στο σπίτι για τη φροντίδα του κι επομένως δεν θα επιστρέψετε σχολείο τη Δευτέρα ή δεν θα επιστρέψετε μετά από τρεις μέρες από τη Δευτέρα.

Όπως ανέφερε στον «Φ» ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας, το υπουργείο Παιδείας ανταποκρίθηκε χθες άμεσα σε αυτήν την εισήγηση της ΟΕΛΜΕΚ, η οποία έχει στόχο τον καλύτερο προγραμματισμό σε θέματα αντικαταστάσεων εκπαιδευτικών από βδομάδας στα σχολεία, ούτως ώστε να ελαχιστοποιηθούν όσο το δυνατόν, τα προβλήματα και οι στρεβλώσεις στη λειτουργία των σχολικών μονάδων.