«Πειραγμένο» φαίνεται ότι ήταν το όπλο με το οποίο οι δράστες εκτέλεσαν σχεδόν εξ επαφής τον 53χρονο Ανδρέα Ευαγγέλου στις 28 Δεκεμβρίου, ενώ βρισκόταν ακόμα μέσα στο όχημά του, στην περιοχή Μακένζι στη Λάρνακα. 

Η βαλλιστική εξέταση, όπως αναφέρουν πληροφορίες του «Φ» από αστυνομικές πηγές, έδειξε ότι το όπλο δεν έχει ιστορικό. Η εξέταση των καλύκων που βρέθηκαν στη σκηνή, έδειξε ότι παρόμοιο όπλο δεν φαίνεται να χρησιμοποιήθηκε σε άλλη εγκληματική ενέργεια στην Κύπρο. Επίσης, η βαλλιστική εξέταση έδειξε ακόμη ένα σημαντικό στοιχείο: Ότι το όπλο που χρησιμοποίησε ο εκτελεστής, δεν είναι από τα γνωστά συμβατά όπλα που γνωρίζουμε, γεγονός που παραπέμπει σε όπλο που έτυχε επεξεργασίας και προφανώς είναι παράνομο. 

Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας, όπως δήλωσε στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, περιμένουν τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων για τον εντοπισμό γενετικού υλικού ή αποτυπωμάτων σε τεκμήρια που παραλήφθηκαν από τη σκηνή του φονικού. Επίσης, έχει ξεκαθαρίσει το μοντέλο της μοτοσυκλέτας την οποία χρησιμοποίησαν οι δράστες ως μεταφορικό μέσο για να διαπράξουν τη δολοφονία. Για να γίνει αυτό, εντοπίστηκε βίντεο που δείχνει ξεκάθαρα τη μηχανή με τους δύο επιβαίνοντες οι οποίοι φορούσαν κράνος και δεν διακρίνονται τα πρόσωπά τους. Τώρα, οι αστυνομικοί αναζητούν συγκεκριμένο τύπο μηχανής, ο εντοπισμός της οποίας θα βοηθήσει τις έρευνες για εντοπισμό των δραστών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στυγερή δολοφονία Ευαγγέλου: Τον γάζωσαν με έξι σφαίρες

Όσον αφορά στα δύο πρόσωπα που επέβαιναν στο ίδιο όχημα με τον 53χρονο, αυτοί (πρόκειται για αλλοδαπούς) έχουν αναφέρει ότι μόλις άκουσαν τους πυροβολισμούς έσκυψαν κάτω και μόνο όταν άκουσαν τη μοτοσυκλέτα να απομακρύνεται μετακινήθηκαν, οπόταν στην ουσία δεν είδαν οτιδήποτε που θα μπορούσε να βοηθήσει στις έρευνες.  

Υπενθυμίζεται ότι o 53χρονος που δεν έχει απασχολήσει τις Αρχές, ήταν πεθερός του δολοφονηθέντα Μάριου Γεωργίου (Μαριούθκιας) και πατέρας προσώπου που είχε καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας σε μεγάλη υπόθεση ναρκωτικών. 

Όπως διαπιστώθηκε, οι δράστες περίμεναν τον 53χρονο στην πολυκατοικία όπου διέμενε και μόλις αυτός στάθμευσε το όχημα, τον εκτέλεσαν. Μάλιστα, ο εκτελεστής τον πυροβόλησε από απόσταση λιγότερη από το ένα μέτρο.