To Top
20:07 Πέμπτη
2 Απριλίου 2020
Επόμενο
Προηγούμενο
Ψάχνουν απεγνωσμένα λύση για τα λεωφορεία
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑ • Ψάχνουν απεγνωσμένα λύση για τα λεωφορεία
  22 Νοεμβρίου 2018, 9:51 πμ  
Το υπουργείο Μεταφορών πρέπει να διεκδικήσει τα οφειλόμενα προς το κράτος από τις ανάδοχες εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες δημοσίων μεταφορών, δήλωσε χθες μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου η υπουργός Μεταφορών, Βασιλική Αναστασιάδου, κληθείσα να σχολιάσει το χθεσινό δημοσίευμα του «Φ» για το επικείμενο μπλακ-άουτ στις δημόσιες συγκοινωνίες στην Κύπρο.
 
Η υπουργός ενημέρωσε χθες και το Υπουργικό Συμβούλιο για την κατάσταση, όπως διαμορφώνεται μετά από απόφαση της Επιτροπής Κρίσης Διαφορών. Οι διαφορές, εξήγησε, είχαν παραπεμφθεί πριν από περίπου ένα χρόνο μετά από κοινή απόφαση, και εκ συμφώνου του κράτους και των αναδόχων εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες δημοσίων μεταφορών, συμφωνήθηκε το θέμα με το αμφισβητούμενο ποσό υπερπληρωμών που υποστήριζε το κράτος ότι οφειλόταν σε αυτό από τις εν λόγω εταιρείες.
 
«Μετά την απόφαση της Επιτροπής», τόνισε η υπουργός, «θεωρούμε ως υπουργείο ότι πρέπει να διεκδικήσουμε τα οφειλόμενα προς το κράτος και έχουμε προτείνει κάποιους τρόπους στις ανάδοχες εταιρείες, οι οποίες σύντομα θα λάβουν σχετική επιστολή, ώστε να γίνονται κάποιες αποκοπές μηνιαίως από την κυβερνητική συνεισφορά και έτσι μέχρι να λήξουν οι συμβάσεις τους να καταστεί κατορθωτό να πληρωθούν τα οφειλόμενα προς το κράτος».
   
«Βεβαίως, είμαστε ανοικτοί και τους προτρέπουμε και τους καλούμε να έρθουν με αντιπροτάσεις και εναλλακτικές λύσεις, έτσι ώστε εάν δεν επιθυμούν να τους αποκόπτεται ένα ποσό ή στο ύψος του ποσού που προτείνουμε εμείς, να υπάρξουν εναλλακτικοί τρόποι για την αποπληρωμή του οφειλόμενου ποσού», συμπλήρωσε η Βασιλική Αναστασιάδου.
 
«Οι αποφάσεις αυτές γίνονται με σεβασμό προς τα χρήματα του φορολογούμενου που πρέπει να τα διασφαλίσουμε και στην ανάγκη να παρέχεται μια απρόσκοπτη υπηρεσία δημόσιων μεταφορών από το κράτος προς τους πολίτες», κατέληξε η υπουργός, εκφράζοντας την προσδοκία ότι «οι εταιρείες θα συμπεριφερθούν συναινετικά και θα έρθουν να συζητήσουμε λύσεις, διότι υπάρχουν λύσεις».
 
Από την πλευρά τους οι λεωφορειούχοι όχι μόνο διαφωνούν με τις υπολογιζόμενες από το υπουργείο Μεταφορών υπερπληρωμές, που ανέρχονται στα €26 εκατ., αλλά και με το ποσό που υπολόγισαν οι κριτές για την περίοδο που εξέτασαν και ανέρχεται σε €5 εκατ.
 
Επίσης, επισήμαναν στον «Φ» ότι ακόμα και αν αποδέχονταν τις αποκοπές, όπως υπολογίζονται από το υπουργείο, με αυτές θα κλείσουν, αφού δεν θα μπορούν να πληρώσουν ούτε καύσιμα ούτε μισθούς κ.λπ. για τα δρομολόγια που τους καθόρισε το κράτος να πραγματοποιούν.
 
Πάντως, αφήνουν παράθυρο για διέξοδο στις ξεχωριστές συναντήσεις που θα έχει κάθε εταιρεία με την υπουργό. Ωστόσο, φαίνεται ότι τα περιθώρια είναι μηδαμινά, αφού οι οδηγίες της σύσκεψης του Προεδρικού προς τη Βασιλική Αναστασιάδο, είναι πως οποιεσδήποτε συνεννοήσεις γίνουν, θα πρέπει να εξασφαλίζουν το λαβείν των υπερπληρωμών όπως υπολογίζονται από το υπουργείο.
 
Οι λεωφορειούχοι εξηγούν ότι ακόμα και μέσα από τα πρίσματα των κριτών, είναι παραδεκτό ότι πρόκειται για δαπάνες που έγιναν, οπότε δεν υπάρχουν χρήματα για επιστροφή. «Πώς να επιστρέψουμε για παράδειγμα λεφτά που πληρώθηκαν στους οδηγούς πριν 5-6 χρόνια και τώρα το υπουργείο υπολογίζει ότι δώσαμε €900.000 περισσότερα από ό,τι έκρινε λογικό πως έπρεπε να δώσουμε;», είναι ένα από τα ερωτήματα που θέτει ο εκπρόσωπος της Ζήνων Λάρνακας, Λουκάς Λουκά, στον «Φ». Εξηγεί πως οι μισθοί καθορίστηκαν μέσα από τις συλλογικές συμβάσεις, με υπόδειξη της Βουλής το 2010 ότι έπρεπε να τηρηθούν οι προηγούμενες συμβάσεις και πληρώνονταν. «Πέντε χρόνια μετά, το υπουργείο αποφάσισε ότι ήταν υψηλοί οι μισθοί των συμβάσεων και μας κόβει τώρα λεφτά. Από πού να τα βρούμε; Είναι με δάνεια που στήσαμε τις εταιρείες, δεν έχουμε στην άκρη, θα τα ζητήσουμε πίσω από τους οδηγούς;», διερωτάται ο εκπρόσωπος της Ζήνων.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:
 
Την ίδια ώρα πάντως να σημειωθεί, σε σχέση με τους μισθούς των οδηγών λεωφορείων, πως όταν ο «Φ» στις 28 Δεκεμβρίου 2012 έγγραφε ότι γίνονταν επαφές για μείωση των μισθών των οδηγών, το υπουργείο με ανακοίνωσή του μέσω ΓΤΠ διέψευδε.
 
«Προσφέρουν διπλάσια για να  φέρουν ξένους»
 
Εκπρόσωπος άλλης εταιρείας, διερωτάται πως προέκυψαν υπερπληρωμές και γιατί πρέπει να έχουν ευθύνη οι πάροχοι; Αφού για τα έτη 2010, 2011, 2012 και 2013, οι πληρωμές σε κάθε εταιρεία, λόγω διαφωνιών, συμφωνήθηκαν και έγιναν όχι με βάση τις συμβάσεις, αλλά μετά από διαβουλεύσεις του Υπουργείου και των Υπουργών με τις εταιρείες, στην παρουσία πολλές φορές και βουλευτών.
 
Επίσης, σύμφωνα με τους ίδιους, τα επόμενα χρόνια ουδέποτε λήφθηκαν υπόψη οι συμβάσεις ή οι πραγματικές δαπάνες, αλλά κάθε μήνα το Υπουργείο υπολόγιζε μονομερώς και από μόνο του τις αποζημιώσεις κάθε παρόχου και τηλεφωνούσαν για έκδοση τιμολογίων από τις εταιρείες στο ποσό που υπολόγιζε το υπουργείο. Οι εταιρείες έκδιδαν τιμολόγιο υπό διαμαρτυρία, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έμβαζαν και την αποζημίωση που υπολόγιζαν χωρίς καν να σταλθεί τιμολόγιο, αναφέρει άλλος εκπρόσωπος εταιρείας.
 
«Δεν καταλαβαίνω πως αποφάσισαν ότι με τις αποκοπές που υπολόγισαν θα πάρουν πίσω ότι υπολογίζουν ότι υπερπλήρωσαν –παρά την διαφωνία μας– αφού με αυτές τις αποκοπές θα κλείσουμε όλοι αμέσως και δεν θα πάρουν τίποτα», καταλήγει ο ίδιος εκπρόσωπος εταιρείας λεωφορείων.
 
Τέλος, ακόμα ένα ερώτημα που θέτουν όλοι οι λεωφορειούχοι, είναι το ότι τώρα με κόστος €40 εκατ. ετησίως, το υπουργείο μιλά για υπερπληρωμές, ενώ προκηρύσσει διεθνή διαγωνισμό, λογαριάζοντας ότι θα φέρει ξένους να αναλάβουν για την περίοδο 2020-2030, μειώνοντας στο 60% σε σχέση με τώρα τα λεωφορεία, αλλά αυξάνοντας το ετήσιο κόστος σε €80 εκατ. συν ακόμα €20 εκατ. για μαθητικά.
 
Διαφωνία και για τα μαθητικά δρομολόγια
 
Εκπρόσωπος του ΟΣΕΑ από την πλευρά του, αναφέρει το παράδειγμα μεγάλου μέρους των μαθητικών δρομολογίων, επίσης της τάξης του €1 εκατ. που το υπουργείο έκρινε ότι έπρεπε να πληρώσει μηδενικό ποσό στον ΟΣΕΑ, ήταν δρομολόγια που έγιναν με τη δαπάνη που αναφέρεται.
 
Οι κριτές δικαίωσαν τη θέση του υπουργείου, ότι οι αναθέσεις υπεργολαβιών ήταν παράτυπες αφού έγιναν χωρίς διαδικασίες, ενώ με διαδικασίες πιθανόν να έπαιρναν καλύτερες προσφορές και πιο μικρό κόστος. Η ερμηνεία του υπουργείου –εκ των υστέρων όπως σημειώνουν– είναι όχι ότι θα αναγνωρίσει μικρότερο κόστος, αλλά ότι θα αποκόψει ολόκληρο το ποσό, παρότι για αυτά τα δρομολόγια το κράτος εισέπραξε τα μαθητικά κόμιστρα.
 
Το ίδιο αναφέρεται από εκπροσώπους εταιρειών για σειρά υπεργολαβιών σε διάφορες επαρχίες. Οι ίδιοι μας αναφέρουν ότι δεν θα προχωρήσουν σε δημόσιες αναφορές, πριν τις συναντήσεις με την υπουργό, ώστε να μείνει ανοικτό έστω και μικρό παράθυρο συνεννόησης.
 
  Πέτρος Θεοχαρίδης   
Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...