Αίτηση για αλλαγή χρήσης με προσθήκες/μετατροπές, ενός εκ των χώρων που λειτουργεί σήμερα ως Δισκοθήκη, σε Εστιατόριο και Μικροζυθοποιείο στην Πάφο, κατατέθηκε στην περιβαλλοντική αρχή.

Η υφιστάμενη Δισκοθήκη βρίσκεται στο νότιο άκρο του υπό μελέτη τεμαχίου ενώ εντοπίζονται σε αυτό και άλλες χρήσεις. Το υφιστάμενο κτήριο στο οποίο θα εκτελεσθούν οι προσθηκομετατροπές αποτελείται από ισόγειο και μεσοπάτωμα και το συνολικό εμβαδόν του Εστιατορίου θα είναι 195 τ.μ. και του Μικροζυθοποιείου 35τ.μ.

Σημειώνεται ότι οι προτεινόμενες εργασίες μετατροπών συμπεριλαμβάνουν μόνο εργασίες διαμόρφωσης των εσωτερικών χώρων του υφιστάμενου κτηρίου, χωρίς οποιεσδήποτε επεκτάσεις.

Επιπλέον, στο προτεινόμενο Έργο θα διαμορφωθούν 8 χώροι στάθμευσης εκ των οποίων ο ένας (1) θα είναι διαμορφωμένος για άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμεΑ).

Οι προσθηκομετατροπές για το προτεινόμενο έργο εκτιμάται ότι θα αρχίσουν με την έκδοση όλων των απαραίτητων αδειών και θα διαρκέσουν περίπου πέντε μήνες.

Το προτεινόμενο έργο πρόκειται να διαθέτει τις εξής κύριες χρήσεις:

– Εστιατόριο– συνολικού εμβαδού 195 τ.μ. που θα περιλαμβάνει αίθουσα εστίασης συνολικού εμβαδού 70τ.μ.

-υπαίθριο χώρο εστίασης εμβαδού 48τ.μ.

-κουζίνα εμβαδού 32 τ.μ.

-αποθήκες εμβαδού 24τ.μ.

-Χώρους Υγιεινής, ανδρών, γυναικών, ΑμΕΑ συνολικού εμβαδού 33 τ.μ. •-Μικροζυθοποιείο- συνολικού εμβαδού 35 τ.μ. που θα περιλαμβάνει χώρο παρασκευής, χώρο ζύμωσης, χώρο αποθήκευσης τελικού προϊόντος και αποθήκη.

-Χώρους Στάθμευσης – 8 (συνολικά), εκ των οποίων 1 για ΑμΕΑ.

Η πρόσβαση στο προτεινόμενο έργο θα γίνεται από τη Λεωφόρο Τάφοι Βασιλέων όπου θα υπάρχει ξεχωριστή είσοδος και έξοδος αυτοκινήτων.

Η ανάπτυξη θα διαθέτει επίσης κεντρικό σημείο προσωρινής αποθήκευσης αποβλήτων που θα βρίσκεται στο άκρο των χώρων στάθμευσης.

Το έργο στοχεύει στον εμπλουτισμό των παρεχόμενων εξυπηρετήσεων προς τους κατοίκους και τουρίστες της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Πάφου σε ό,τι αφορά τον τομέα της ψυχαγωγίας και ειδικότερα τους χώρους εστίασης.

Βάσει του σχεδιασμού του προτεινόμενου έργου, πρόκειται να εκτελεσθούν μερικές μικρές εργασίες κατεδάφισης, οι οποίες θα αφορούν κυρίως στην κατεδάφιση ορισμένων τοίχων του ήδη υφιστάμενου κτηρίου και αφαίρεση 5 ξύλινων θυρών, ώστε να μπορέσουν να γίνουν οι απαραίτητες μετατροπές σύμφωνα με τα αρχιτεκτονικά σχέδια.