Στο ψευδοδικαστήριο παρουσιάστηκε το πρωί ο Ιωσήφ Ιωσήφ, γνωστός ως «Σήφης», ο οποίος καταζητείτο από τις Κυπριακές Αρχές για την υπόθεση της απόπειρας φόνου κατά του Νίκου Ροδοθέου και συνελήφθη χθες στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.
 
Το «δικαστήριο» εξέδωσε διάταγμα μίας μέρας κράτηση.
 
Όπως αναφέρουν τα τ/κ ΜΜΕ, η κατοχική «αστυνομία» οδηγήθηκε μετά από πληροφορίες, σε σπίτι στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, και μετά από έρευνες που έγιναν εντοπίστηκε ο 40χρονος «Σήφης» ο οποίος και συνελήφθη. Στη σκηνή βρέθηκαν επίσης δύο όπλα και 100 σφαίρες. Τα τεκμήρια παραλήφθηκαν.
 
 
Η Δικοινοτική Ομάδα Επαφής για το Έγκλημα αναμένεται ότι θα απευθυνθεί προς τις “αρχές” στα κατεχόμενα για την παράδοση του καταζητούμενου στις κυπριακές αρχές και την προσαγωγή του ενώπιον δικαστηρίου της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
Ο επικεφαλής της τ/κ πλευράς στη Δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για την Εγκληματικότητα Χακκί Ονέν δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι για σκοπούς δικαιοσύνης, η τ/κ πλευρά υποστηρίζει την ανταλλαγή εγκληματιών μεταξύ των δύο κοινοτήτων και πως η Επιτροπή εργάζεται επί αυτού του θέματος.
 
Ο Σήφης καταζητείτο σε σχέση με την απόπειρα φόνου κατά του Νίκου Ροδοθέου αλλά και για την υπόθεση της ανεύρεσης ναρκωτικών για την οποία είχε συλληφθεί και ο Αλέξης Μαυρομηχάλης, άλλως Αλεξούι.
 
Για την ίδια υπόθεση κρατούνται ως υπόδικοι τρία πρόσωπα, τα οποία παραπέμφθηκαν σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας.

Πρόκειται για δύο Eλληνοκύπριους, ηλικίας 26 και 33 ετών, και ένα Παλαιστίνιο, ηλικίας 37 ετών, εναντίον των οποίων διερευνώνται τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της απόπειρας φόνου, της παράνομης κατοχής όπλου και εκρηκτικών υλών και του αυτόφωρου αδικήματος της κατοχής παράνομης περιουσίας.

 
Πηγή: philenews