70%-75% ποσοστά εμβολιασμένων δεν αρκούν για ανοσία αγέλης σε παραλλαγή Δέλτα, αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής Πολιτικής της Υγείας της Σχολής  Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE).

> Εντάξει, να μην διχάσουμε την κοινωνία όπως λένε οι δικοί μας επιστήμονες στην Κύπρο, αλλά δεν πρόκειται και να σταματήσουμε να «φωνάζουμε» τις τεκμηριωμένες αλήθειες μήπως στεναχωρήσουμε τους αρνητές, επιφυλακτικούς, φοβισμένους, ή οτιδήποτε άλλο, …, δεν με ενδιαφέρει!

 

78% των αρνητών ή επιφυλακτικών να εμβολιαστούν, λαμβάνουν την ενημέρωσή τους από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μεταδόθηκε χθες από το ραδιόφωνο του Σκάι (εκπομπή Ημερολόγιο, Παύλος Τσίμας) στην Αθήνα.

> Εκεί, στα social media ξεφυτρώνουν, ανθίζουν και ριζώνουν πιο πολύ και πιο εύκολα οι θεωρίες συνωμοσίας κατά των εμβολίων, και εκεί βεβαίως καθιερώνονται και οι λεγόμενοι «αντιεμβολιαστές influencers», που είναι ιός χειρότερος από τον covid και όλες τις μεταλλάξεις τους μαζί.

 

55% εκείνων που ήδη νόσησαν με covid και ανέπτυξαν μέσα τους ένα «τοίχος ανοσίας», είναι πιο εύκολο να προσβληθούν από το μεταλλαγμένο ινδικό στέλεχος Δέλτα και να νοσήσουν ξανά, απ’ ότι είναι εκείνοι που νόσησαν μεν και, λόγω της αναγκαστικής αναμονής περίπου 6 μηνών, πρόλαβαν να εμβολαιστούν, και μάλιστα πλήρως.

> Τα στοιχεία αυτά εξάγονται από πολύ πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου του Κέϊμπριτζ στην Αγγλία.

 

10 μέρες αφότου το Ισραήλ κατάργησε ως υποχρεωτικό το μέτρο σε της χρήσης και σε εσωτερικούς χώρους, προχθές αναγκάστηκε να το επαναφέρει λόγω του 4πλασιασμού αυτήν την εβδομάδα του αριθμού των κρουσμάτων, λόγω της ινδικής μετάλλαξης που διαδίδεται ταχύτατα.

> Μας έχει δείξει πολλές φορές σε αυτόν τον περίπου 1,5 χρόνο η πανδημία αυτή, πόσο εύκολα μπορεί να μετατραπούν από καλά σε άσχημα, και αντίστροφα, τα δεδομένα. Σε κάθε χώρα.

 

2 εκατομμύρια, και πλέον, άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο, που νόσησαν με covid αναμένεται να υποφέρουν μακροχρόνια από διάφορα συμπτώματα της νόσου, σύμφωνα με μεγάλη έρευνα (δείγμα 500.000) με το όνομα React, που εκπονήθηκε από το Imperial College του Λονδίνου.

>  Long Covid, ονομάζεται αυτό το «φαινόμενο» με τις συνεχιζόμενες συνέπειες, και πλήττει περισσότερο τις γυναίκες. Το πιο σύνηθες σύμπτωμα είναι «η διαρκής κούραση».

 

8, μόνο, στα 100 ξενοδοχεία στην Ελλάδα σερβίρουν πρωινό με ελληνικά προϊόντα, «λέει» η είδηση από το capital.gr στο phlinews, και μπορώ να διαβεβαιώσω, επειδή έχω ασχοληθεί αρκετά με αυτό το θέμα, ότι είναι απόλυτα αληθές.

> Οι λόγοι είναι απλοί. Τα καλά προϊόντα έρχονται ως επί το πλείστον από μικρές και μεσαίες μονάδες καλλιεργητών. Όπως είναι φυσικό, είναι ακριβότερα από τα προϊόντας μαζικής παραγωγής που είναι υποδεέστερα. Οι tour operators, που φέρνουν μαζικό τουρισμό, καθορίζουν οι ίδιοι την τιμή πχ του πρωινού: 2-3 ευρώ ανά άτομο δίνουν περίπου. Με αυτό το ποσό, δεν μπορείς να βάλεις πχ στο τραπέζι ωραία ελληνική μυτζήθρα – θα βάλεις τροποποιημένο τσένταρ, με κάμποση σκίονη πατάτας, που κοστίζει … peanuts. Τόσο απλά!

 

16 χρόνια στη φυλακή αντιστοιχούν στην ποινή ισόβιας κάθειρξης εάν αυτή, όπως αναμένεται,  επιβληθεί στον δολοφόνο της συζύγου του Καρολάϊν και του κατοικίδιου ζώου τους, Μπάμπη Αποστολόπουλου, 32 ετών.

> Το φρικιαστικό έγκλημα ομολόγησε ο ίδιος, αποκαλύπτοντας ότι το αρχικό σενάριο της ένοπλης ληστείας το είχε σκηνοθετήσει ο ίδιος «εν βρασμώ ψυχής». Αυτή θα είναι και η υπερασπιστική του γραμμή, προκειμένου να τύχει ευνοϊκότερης ποινής.

 

40 ευρώ αγόρασε από το Διαδίκτυο το σκεύασμα με βιτριόλι ο ευέξαπτος παπάς στην Ελλάδα, ο οποίος περιέλουσε με αυτό 10 άτομα στο συνοδικό δικαστήριο της Αθήνας την περασμένη Τετάρτη, στέλνοντας 7 Μητροπολίτες στο νοσοκομεία με εγκαύματα.

> Τούτο το συγκεκριμένο οξύ, έχει χαρακτηριστεί από το FBI και τις ευρωπαϊκές αρχές ως «φονικό, τρομοκρατικό όπλο», που δείχνει πόσο εύκολα το internet μπορεί να «μετατραπεί¨» και σε συνεργός εγκλημάτων.

 

* Κάθε Σάββατο, η στήλη βλέπει τα Πρόσωπα και Προσωπεία της επικαιρότητας με τη ματιά των αριθμών. Επίσης, κάθε μέρα, στο πρώτο Newsletter του Philenews, θα βρίσκετε μαζί με την Πρόταση της Ημέρας, και το Σαν Σήμερα, και τον χαρακτηριστικό Αριθμό της Ημέρας.