Τον γύρο του κόσμου έκανε η καταστροφική πυρκαγιά στην Κύπρο. Αναφορές σε αυτή είχαν τις τελευταίες ώρες τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης στο εξωτερικό. Από την πρώτη στιγμή με ανταποκρίσεις τους παρακολουθούσαν τις εξελίξεις και τις κατέγραφαν στις ιστοσελίδες τους. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους τέσσερις νεκρούς και στις προσπάθειες που καταβάλλονταν  κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες για κατάσβεση των πυρκαγιών. 

Το BBC στο ρεπορτάζ του ανάφερε ότι η Κύπρος ζήτησε διεθνή βοήθεια για να αντιμετωπίσει την πυρκαγιά, που περιγράφηκε από ντόπιους αξιωματούχους ως η χειρότερη στην ιστορία του νησιού. Το βρετανικό δίκτυο περιέγραψε τις προσπάθειες εκκένωσης που έγιναν και στο πώς οι τέσσερις Αιγύπτιοι βρήκαν τραγικό θάνατο.

Το γαλλικό France 24 έκανε λόγο για το ότι εκατοντάδες κάτοικοι πολλών χωριών αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και αναφέρθηκε στη μεγάλη έκταση γης που κάηκε. Στο ρεπορτάζ, επίσης παρουσιάστηκαν οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, και η υπόσχεσή του ότι κανένας από τους πληγέντες δεν πρόκειται να αφεθεί αβοήθητος. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η αγορά δύο Canadair δεν έγινε ποτέ – Τι λέει ο Τράγκολας

Από την πλευρά τους οι ισραηλινές εφημερίδες Jerusalem Post και Times of Israel αναφέρθηκαν στην ετοιμότητα του Ισραήλ να συνδράμει τις προσπάθειες πυρόσβεσης. Μόλις έγινε γνωστή η κυπριακή έκκληση για βοήθεια, το Τελ Αβίβ ανταποκρίθηκε στέλνοντας δύο αεροπλάνα. «Οι δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών είναι στενοί και ειδικά σε περιόδους κρίσεις η μια χώρα βοηθά την άλλη», δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Ναφτάλι Μπένετ.

Το Al Jazeera έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο εύρος της καταστροφής μιλώντας για τις μεγάλες εκτάσεις δάσους που κάηκαν, όπως επίσης και των κοινοτήτων που επηρεάστηκαν. Επίσης, το αραβικό δίκτυο μίλησε για τους τέσσερις νεκρούς επισημαίνοντας ότι είναι αιγυπτιακής καταγωγής, κάτι που επιβεβαίωσε και ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, σε δηλώσεις του.

Στην απώλεια ζωής τεσσάρων Αιγυπτίων εργατών στην μεγάλη πυρκαγιά της Κύπρου αναφέρθηκαν και τα αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης. Η ενημερωτική ιστοσελίδα «Akhbar Al-Youm» σε σχετικό δημοσίευμα της έκανε λόγο για αποτυχημένη προσπάθεια διαφυγής και παρέχει λεπτομέρειες για την όλη εξέλιξη.