Ο δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον ετοιμάζεται να βρεθεί για την πρώτη του “βόλτα” στο διάστημα.

Το διαστημικό σκάφος της Virgin Galactic VSS Unity πρόκειται να πετάξει στο διάστημα μεταφέροντας τον ιδρυτή της Σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον n συνοδευόμενο από τρεις ειδικούς της εταιρείας και δύο πιλότους.

Οι τρεις ειδικοί της αποστολής της πτήσης θα είναι η Μπεθ Μόζες, επικεφαλής εκπαιδευτής αστροναυτών στην Virgin Galactic, ο Κόλιν Μπένεντ επικεφαλής μηχανικός επιχειρήσεων στην Virgin Galactic και η Σιρίσα Μπάντλα, αντιπρόεδρος κυβερνητικών υποθέσεων και ερευνητικών επιχειρήσεων στην Virgin Galactic.

Ο μεγιστάνας Ρίτσαρντ Μπράνσον έκανε γνωστό την Πέμπτη ότι θα πετάξει πρώτος στο διάστημα σήμερα 11 Ιουλίου, εννέα ημέρες πριν από το προγραμματισμένο ταξίδι του Τζεφ Μπέζος.

«Πάντα ήμουν ονειροπόλος. Η μαμά μου με δίδαξε να μην τα παρατάω ποτέ και να φτάσω στα αστέρια. Στις 11 Ιουλίου, ήρθε η ώρα να μετατρέψω αυτό το όνειρο σε πραγματικότητα με τον επόμενο διαστημικό πτήση της Virgin Galactic, με τη συντροφιά αυτού του λαμπρού πληρώματος ειδικής αποστολής» δήλωσε ο Μπράνσον.

Από την άλλη, την πτήση του Μπέζος θα διαχειρίζεται η διαστημική εταιρεία του, Blue Origins, και θα συνοδεύεται από τον αδελφό του και τη γυναίκα πρωτοπόρο αεροδιαστημικής Ουάλι Φανκ η οποία ήταν μέρος του προγράμματος Mercury 13.

sputniknews.gr