Καλοκαίρι εκτός από ήλιο και θάλασσα, δυστυχώς, σημαίνει και κουνούπια. Αν όμως βρίσκετε τραγική την κατάσταση με τα ενοχλητικά έντομα στο σπίτι σας, τι να πουν και οι κάτοικοι της χερσονήσου Καμτσάτκα, στη Ρωσία.

Στο παρακάτω βίντεο που ανέβηκε στα social media και έγινε viral, ένας οδηγός σε αυτοκίνητο τραβάει ένα ανεμοστρόβιλο που γυρίζει σε μικρή απόσταση μπροστά του.

Μόνο που δεν πρόκειται για έναν συνηθισμένο ανεμοστρόβιλο, αλλά έναν σίφουνα από εκατοντάδες χιλιάδες κουνούπια που στροβιλίζεται μέχρι πολύ ψηλά στον ουρανό.

Βέβαια, για να σας καθησυχάσουμε και λιγάκι από αυτό το ανατριχιαστικό θέαμα, σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες, δεν υπάρχει τίποτα επικίνδυνο σ’ αυτό το παράξενο θέαμα.

Πρόκειται για αρσενικά κουνούπια που δεν ψάχνουν για να ρουφήξουν αίμα, αλλά περικυκλώνουν τα θηλυκά, ψάχνοντας να ζευγαρώσουν μαζί τους.

Αυτή η ερωτική φρενίτιδα επαναλαμβάνεται κάθε χρονιά, αλλά η πιθανότητα να εκδηλωθεί σε τέτοιο μεγάλο βαθμό ώστε το ζευγάρωμα να μοιάζει με ανεμοστρόβιλο εξαρτάται από τον αριθμό των κουνουπιών που συγκεντρώνονται, αλλά και τις κλιματικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.

Το βίντεο ανέβηκε στα social media και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα μετατράπηκε σε viral, αφού οι χρήστες εντυπωσιάστηκαν από τον ερωτικό χορό των εκατοντάδων χιλιάδων κουνουπιών, που αναζητούν να ζευγαρώσουν.

“Μπορώ ήδη να φανταστώ τα σχόλια των χρηστών για τις Πληγές του Φαραώ και το Τέλος του Κόσμου” έγραψε κάποιος χρήστης.

“Αλλά αν συμβαίνει κάθε χρόνο, καλό θα ήταν να το περιμένουμε και να το τερματίσουμε. Τα κουνούπια είναι ο κύριος λόγος μετάδοσης της ελονοσίας, του δάγκειου πυρετού και άλλες ασθένειες!” αναφέρει ένας άλλος.

“Είμαι σίγουρος ότι αν βγει από το αμάξι, θα παρατήσουν το ζευγάρωμα και θα τον ταράξουν στο τσίμπημα” γράφει με χιούμορ κάποιος για τον οδηγό που τράβηξε το βίντεο με τα κουνούπια.

“Είναι τρομερό το τι τραβάνε τα καημένα τα αρσενικά κουνούπια για να βρουν τον έρωτα της ζωής τους!” σχολίασε με σαρκασμό κάποιος άλλος για τον ερωτικό ανεμοστρόβιλο.

sputniknews.gr