Έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπως επιμένει στην ενεργό παρουσία της Ε.Ε. στην πενταμερή διάσκεψη στην Γενεύη και να καταθέσει στην πενταμερή διάσκεψη περίγραμμα λύσης του Κυπριακού απευθύνουν οι 250 πολίτες από την Κύπρο και την Ελλάδα, που υπογράφουν δήλωση-παρέμβαση τους, η οποία δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ενόψει της άτυπης πενταμερούς που έχει συγκαλέσει ο Γ.Γ. του ΟΗΕ, οι υπογράφοντες, μεταξύ άλλων, καλούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «να καταστήσει σαφές κατά την έναρξη των εργασιών της πενταμερούς ότι εκπροσωπεί, πέραν της Ελληνοκυπριακής πλευράς, την Κυπριακή Δημοκρατία ως μοναδικό υποκείμενο Διεθνούς Δικαίου όπως ρητά προνοείται από τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και ειδικότερα το 186/1964, το 541/1983 και το 550/1984».

«Καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να καταθέσει στην πενταμερή διάσκεψη περίγραμμα λύσης του Κυπριακού με βάση το ομόφωνο ανακοινωθέν του Εθνικού Συμβουλίου του Σεπτεμβρίου του 2009. Ένα περίγραμμα λύσης που να κινείται εντός των παραμέτρων των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών και των αρχών και των αξιών του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου» αναφέρται στη δήλωση. Οι 250 υπογράφοντας απευθύνουν επίσης έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπως να μην αποδεχθεί προς συζήτηση τις φερόμενες ως «γεφυρωτικές προτάσεις» των Βρετανών μεταξύ ομοσπονδίας και λύσης δύο κρατών και να επιμείνει στην ενεργό παρουσία της Ε.Ε. στην πενταμερή διάσκεψη».

Πηγή: philenews/ΚΥΠΕ