Για τις 23 Απριλίου έχει επανακαθορισθεί η έναρξη της δίκης στο Κακουργιοδικείο Πάφου για την ανθρωποκτονία 20χρονου Σύρου στην Χλώρακα από 11 ομοεθνείς του τον περασμένο Απρίλιο. Όπως αναφέρθηκε κατά τη σημερινή διαδικασία, ο εκπρόσωπος της Δημοκρατίας στη δίκη είναι επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος και είναι σε περιορισμό.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των 11 κατηγορουμένων δεν έφεραν ένσταση στην αναβολή της διαδικασίας και το Κακουργιοδικείο όρισε την 23η Απριλίου ως ημέρα έναρξης της διαδικασίας.

Βασικοί κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι δύο Σύροι ηλικίας 22 και 25 ετών, ενώ άλλοι εννέα Σύροι κατηγορούνται για την ίδια υπόθεση. 

Η ανθρωποκτονία του 20χρονου Σύρου έγινε το βράδυ της 10ης Απριλίου 2020, σε σημείο παρά το δρόμο Χλώρακας – Κάτω Πάφου. Μετά από λογομαχία με άλλα πρόσωπα, ο 20χρονος δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Ο 22χρονος και 25χρονος φέρεται να είναι τα πρόσωπα που μαχαίρωσαν τον 20χρονο και στην συνέχεια τον πέταξαν σε καλαμιώνες και κατέφυγαν στα κατεχόμενα. Οι υπόλοιποι τους είχαν βοηθήσει, είτε παρασύροντας το θύμα στην περιοχή, είτε κατά τη διαφυγή τους από την σκηνή.