Άλλη μια υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος ανήλικης διερευνά το γραφείο χειρισμού θεμάτων βίας στην οικογένεια και κακοποίησης ανηλίκων. Χθες οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, 18χρονος ο οποίος συνελήφθη ως ύποπτος για βιασμό 14χρονης.

Όπως πληροφορείται ο «Φ», η ανήλικη κατήγγειλε στις 7 Απριλίου στις Αρχές ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από 18χρονο. Συγκεκριμένα, σε οπτικογραφημένη κατάθεση που έδωσε η ανήλικη, ανέφερε πως μετέβη σε πάρκο περιοχής στη δυτική Λεμεσό μαζί με φίλες και φίλους της. Ακολούθως, ισχυρίστηκε πως μετέβησαν με τον 18χρονο και ακόμη ένα πρόσωπο, σε απόμερη παραθαλάσσια περιοχή, όπου ο ύποπτος ήρθε σε σεξουαλική επαφή μαζί της παρά τη θέλησή της. Το περιστατικό, όπως είπε, σημειώθηκε κατά τον μήνα Φεβρουάριο. Η 14χρονη ισχυρίστηκε ακόμη πως με τον 18χρονο γνωρίστηκε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αύξηση στις υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας

Ο ύποπτος αφού συνελήφθη έδωσε κατάθεση στους ανακριτές της υπόθεσης, λέγοντας πως όλα όσα του καταλογίζει η ανήλικη είναι ψέματα. Οδηγήθηκε χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για αίτημα προσωποκράτησής του.

Κατά τη διαδικασία, ο δικηγόρος του 18χρονου έφερε ένσταση στο αίτημα της Αστυνομίας για κράτηση του πελάτη του για περίοδο οκτώ ημερών. Επίσης, αντέκρουσε τον ισχυρισμό της ανήλικης για τη γνωριμία που είχε με τον ύποπτο. Το Δικαστήριο διέταξε την κράτηση του τελευταίου για περίοδο πέντε ημερών.

Από μέρους της Αστυνομίας αναμένεται να γίνουν εξετάσεις στο όχημα που οδηγούσε ο νεαρός αλλά και να ληφθούν καταθέσεις από άλλα πρόσωπα. Ο 18χρονος είναι αντιμέτωπος με τα αδικήματα του βιασμού, σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού, διαφθοράς νεαρής γυναίκας και άσεμνη επίθεση.

Άξιο αναφοράς είναι πως το τελευταίο διάστημα καταγράφονται αρκετά περιστατικά που αφορούν υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικων κοριτσιών από άλλα νεαρά πρόσωπα.

Κάντε κλικ για να εγγραφείτε στο Newsletter του Philenews