Σε απευθείας δείπνο εργασίας θα προχωρήσει ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών κατά την αυριανή δεύτερη ημέρα των «άτυπων συνομιλιών» στη Γενεύη.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο ΓΓ ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, διαφοροποίησε μερικώς το πρόγραμμα της αυριανής ημέρας αφαιρώντας από αυτή την σύνοδο ολομέλειας 5+1 που θα είχε μετά το πέρας των διμερών συναντήσεων.

Ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε όπως ο ΓΓ ΟΗΕ προγραμματίσει χωριστές συναντήσεις με τους πέντε και γύρω στις 8 το βράδυ να συγκαλέσει ολομέλεια, με το δείπνο να ακολουθεί ευθύς μετά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Με την αλλαγή, ευθύς μετά τη συνάντηση του Γενικού Γραμματέα με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, που προβλέπεται να αρχίσει στις 7 το βράδυ της Τετάρτης, θα προχωρήσουν σε δείπνο εργασίας.

Στις 28 Απριλίου, το πρόγραμμα αρχίζει στις 11 το πρωί (ώρα Κύπρου) με συνάντηση της ολομέλειας των συμμετεχόντων μερών και με εναρκτήριες αναφορές του ΓΓ των ΗΕ, των ηγετών των δύο κοινοτήτων και των Υπουργών Εξωτερικών των τριών εγγυητριών δυνάμεων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα ακολουθήσουν διμερείς συναντήσεις του ΓΓ των ΗΕ με τα εμπλεκόμενα μέρη, στο κτήριο των ΗΕ, στη Γενεύη. Συγκεκριμένα, με συμμετοχή 1 συν 5, ο ΓΓ των ΗΕ θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου στις 3μμ (ώρα Κύπρου) και μια ώρα αργότερα θα ακολουθήσει διμερής συνάντηση του με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Δένδια.

Στις 5μμ (ώρα Κύπρου), ο ΓΓ των ΗΕ θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Ντόμινικ Ράαμπ και μία ώρα αργότερα με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ.

Η συνάντηση του ΓΓ ΟΗΕ με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη είναι προγραμματισμένη για τις 7 το βράδυ.