Τραγελαφική μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς την υπόθεση 32χρονου συλληφθέντα στη Λεμεσό ο οποίος ενώ καταζητείτο για σοβαρά ποινικά αδικήματα, το δικαστήριο τον άφησε ελεύθερο με όρους και αυτός εξαφανίστηκε.

Πρόκειται για 32χρονο ο οποίος συνελήφθη αρχές Ιανουαρίου καθώς εναντίον του εκκρεμούσαν ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης, που εκδόθηκαν από τις Ελληνικές Αρχές και αφορούν υποθέσεις συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, απάτης, εκβίασης, πλαστογραφίας, φοροδιαφυγής και έκδοσης εικονικών φορολογικών στοιχείων.

Μάλιστα, καταζητείται από τις ελληνικές Αρχές για να εκτίσει και ποινή φυλάκισης 15 χρόνων για υπόθεση ένοπλης ληστείας, διαρρήξεων και κόλπων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο 32χρονος μετά τη σύλληψή του από μέλη της Αστυνομίας Λεμεσού, οδηγήθηκε ενώπιον δικαστηρίου το οποίο διέταξε όπως αφεθεί ελεύθερος με όρους. Συγκεκριμένα ισχυρίστηκε πως αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας καθώς είναι φορέας μολυσματικής ασθένειας. Στους όρους που επέβαλε το δικαστήριο, ήταν και η καταβολή εγγύησης 50 χιλιάδων ευρώ με αξιόχρεο εγγυητή, να παραδώσει τα ταξιδιωτικά του έγγραφα και να παρουσιάζεται καθημερινά σε αστυνομικό Σταθμό. 

Αρχικά ο 32χρονος δεν βρήκε το ποσό των 50 χιλιάδων, ωστόσο μετά από διαπραγμάτευση του ποσού, εκπλήρωσε τους όρους και αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να εξεταστεί το αίτημα για παράδοση του στις ελληνικές Αρχές.

Τα πράγματα όμως δεν πήγαν έτσι όπως τα υπολόγιζε το Δικαστήριο. Ενώ θα έπρεπε να παρουσιαστεί χθες ενώπιον της Δικαιοσύνης για να συγκατατεθεί στην εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος με σκοπό να παραδοθεί στις ελληνικές Αρχές, αυτός εξαφανίστηκε.

Η τελευταία φορά που παρουσιάστηκε σε Αστυνομικό Σταθμό, όπως πληροφορείται ο «Φ», ήταν την περασμένη Τρίτη. Ο 32χρονος φέρεται να είναι άφαντος από την Τετάρτη μετά από επίσκεψή του στον δικηγόρο του. 

Να σημειωθεί πως εναντίον του εκκρεμεί και υπόθεση ενώπιον του Κακουργιοδικείο Λεμεσού για διαρρήξεις και κλοπές.