Μειώθηκε στο 60% η πληρότητα του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς για ασθενείς με κορωνοϊό, ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Αμαλία Χατζηγιάννη, Επιστημονική Διευθύντρια των Γενικών Νοσοκομείων Λάρνακας – Αμμοχώστου.

Η κα. Χατζηγιάννη πρόσθεσε πως «στο Νοσοκομείο Αναφοράς έχει μειωθεί η πληρότητα στο 60%. Μέχρι τις 12 το μεσημέρι στο Νοσοκομείο νοσηλεύονται 45 ασθενείς εκ των οποίων οι 6 στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας αφού χρειάζονται πιο στενή παρακολούθηση, ενώ ένα άτομο προέρχεται από Ίδρυμα και 21 πρόσωπα είναι κλινήρη».

Πρόσθεσε ότι «ο μέσος όρος των νοσηλευόμενων ασθενών είναι τα 71 έτη και φαίνεται ότι το τελευταίο 15νθημερο παρατηρείται σταθερότητα στον αριθμό των νοσηλευόμενων ασθενών με κορωνοϊό και αυτό σίγουρα αντανακλά τον μειωμένο αριθμό κρουσμάτων στην Κοινότητα. Ωστόσο ο αριθμός των νοσηλευομένων στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και ο αριθμός των θανάτων ασθενών, συνιστά συγκρατημένη αισιοδοξία».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κα. Χατζηγιάννη είπε πως «η πιστή τήρηση των μέτρων παρά την κόπωση και την ταλαιπωρία όλου του κόσμου, σε συνδυασμό με την αύξηση των εμβολιασμών, φαίνεται να είναι αποτελεσματική. Ευελπιστούμε ότι σύντομα αυτή η πιστή τήρηση των μέτρων θα επιφέρει και τα επιθυμητά αποτελέσματα».

Σε άλλη ερώτηση απάντησε πως «όλος ο κόσμος πρέπει να τηρεί πιστά τα μέτρα που εκδίδει κατά διαστήματα το Υπουργείο Υγείας, κάνοντας μικρές θυσίες,  ώστε να προσβλέπουμε σε σύντομη έξοδο από τον εγκλεισμό, που κρίθηκε απαραίτητος προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού».  

Οσον αφορά τους εμβολιασμούς στην επαρχία Αμμοχώστου, η Αμαλία Χατζηγιάννη είπε πως «αυτοί συνεχίζονται ομαλά και γίνονται στο Κέντρο Προστασίας Μητρότητας και Παιδιού στο Κέντρο Υγείας Αμμοχώστου από τους Επισκέπτες Υγείας. Συνολικά πέντε Επισκέπτες Υγείας πραγματοποιούν καθημερινά τους εμβολιασμούς σε περίπου 80 άτομα που εντάσσονται στην πρώτη φάση εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού».

Σημείωσε ακόμα πως “οι εμβολιασμοί πραγματοποιούνται από τις 8 το πρωί μέχρι και τις 4 το απόγευμα, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει στους πρώτους εμβολιασθέντες να χορηγείται η δεύτερη δόση».

Πηγή: ΚΥΠΕ