Τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου έχουν κερδίσει τη Διαπίστευση Υγείας Αεροδρομίου από το Διεθνές Συμβούλιο Αεροδρομίων (ACI World). Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αξιολογεί τα υγειονομικά μέτρα και τα πρωτόκολλα που εφαρμόζονται στα αεροδρόμια, ιδιαίτερα μετά την πανδημία του Covid-19. Ανάμεσα στα άλλα, αξιολογούνται ο καθαρισμός και η απολύμανση στο αεροδρόμιο, η φυσική  αποστασιοποίηση των επιβατών (όπου αυτή είναι εφικτή), η προστασία του προσωπικού, η διαμόρφωση των χώρων, η επικοινωνία προς το επιβατικό κοινό κλπ.

Ο γενικός Διευθυντής του ACI World, Luis Felipe de Oliveira, επιβεβαίωσε ότι τα δύο αεροδρόμια της Κύπρου λειτουργούν σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που ορίζονται στις οδηγίες επανεκκίνησης. «Μετά την εξέταση των στοιχείων που παρουσιάστηκαν κατά τη διαδικασία αξιολόγησης, καταλήξαμε ότι τα αεροδρόμια της Κύπρου παρέχουν μια ασφαλή εμπειρία για όλους τους επιβάτες σύμφωνα με τα νέα υγειονομικά μέτρα που έχουν θεσπίσει τα ACI Aviation Business Restart and Recovery και ICAO Council Aviation Recovery Task Force Recommendations».

Από την πλευρά της, η Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια της Hermes Airports, Ελένη Καλογήρου, δήλωσε πως «τα αεροδρόμια είναι ένα ζωτικό κομμάτι της αεροπορικής βιομηχανίας και η συγκεκριμένη διάκριση, μέσα από το πρόγραμμα του ACI, φανερώνει τη δέσμευσή μας στην εφαρμογή των μέτρων, τα οποία βοηθούν στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των επιβατών. Η Διαπίστευση Υγείας Αεροδρομίου είναι μια επιβεβαίωση ότι όλα τα μέτρα που εφαρμόζουμε στα αεροδρόμιά μας βρίσκονται στην κορυφή των διεθνών προτύπων, ενώ φανερώνει τις προσπάθειες που έγιναν από όλη την κοινότητα του αεροδρομίου».