Συνάντηση με τον Γερμανό Πρέσβη,  Josef Kremp είχε σήμερα ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο Γερμανός διπλωμάτης συνεχάρη τον κ. Τατάρ για την εκλογή του και ο Τ/κ ηγέτης του εξήγησε την θέση του για την κυριαρχική ισότητα και τη συνεργασία με τους Ε/κ, στη βάση δύο κρατών, καθώς και για την άρση της απομόνωσης των Τ/κ και των περιορισμών με προτεραιότητα στις απευθείας πτήσεις, λέγοντας πως η απομόνωσή είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Πρόσθεσε δε ότι στο παρελθόν η ΕΕ είχε δώσει υποσχέσεις στους Τ/κ στο θέμα της άρσης των περιορισμών.

Ο κ. Τατάρ ανέφερε επίσης ότι αναμένει την συμβολή της Γερμανίας ώστε οι Τ/κ να τύχουν “ίσης και δίκαιης μεταχείρισης από την διεθνή κοινότητα, να αρθεί η πολιτική και οικονομική ανισορροπία μεταξύ των δυο πλευρών και η διάκριση που η ΕΕ επιδεικνύει προς τους Τ/κ”.

Η τ/κ πλευρά, συνέχισε, εδώ και μισό αιώνα επιδεικνύει θετική προσέγγιση στο να βρεθεί μια λύση στην Κύπρο, ωστόσο δεν υπήρξε αποτέλεσμα λόγω της αδιάλλακτης – όπως είπε – στάσης της ε/κ πλευράς. Είναι προϋπόθεση να ανοιχθεί μια νέα σελίδα για να προχωρήσει το Κυπριακό, πρόσθεσε.

Ο Γερμανός Πρέσβης ανέφερε στον κ. Τατάρ ότι η χώρα του είναι έτοιμη να βοηθήσει τις δύο πλευρές εάν θέλουν να καταλήξουν σε μια συμφωνία.

Πηγή: Philenews/ ΚΥΠΕ