Είμαστε μάρτυρες σε ακόμα ένα κωμικοτραγικό περιστατικό, ενώπιον του θεάτρου του παραλόγου, στην υπόθεση του Σφαγείου στην Κάτω Μονή, που όλος τυχαία αποκάλυψε η πανδημία.

Τα θέματα των παρανομιών στο σφαγείο υπάρχουν εδώ και μερικά χρόνια, με τους κατοίκους του μικρού αυτού χωριού, να προσπαθούν μάταια να τα βάλουν με το αποσαθρωμένο σύστημα εξουσίας. Πήραν «ισχυρές» αποφάσεις των Δικαστηρίων, το ανέφεραν κατεπανάληψη στους κυβερνώντες, οι οποίοι επισκέφτηκαν την περιοχή εκφράζοντας την συνήθη λεκτική «μούχτη» υποστήριξη τους, τα ΜΜΕ το πρόβαλαν σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης της εξουσίας και του κοινού, όμως κανενός το αυτί δεν ιδρώνει.

Όπως λέει και ο λαός, «ο δκιάολος έσπασε το πόδι του» και το θέμα το «αποκάλυψε» και «υποστήριξε» ο κορονοιός όταν 92 ξένοι εργάτες που εργάζονται ως σύγχρονοι σκλάβοι, βρέθηκαν θετικοί και από τότε ξετυλίχθηκε ο μίτος της Αριάδνης.

Ο «κορονοιός», λοιπόν, μέσα στα πολλά κακά, έκανε και ένα «καλό» και έδωσε ελπίδες στους κατοίκους του χωριού, που δέχεται τις σοβαρότατες και ανθυγιεινές επιπτώσεις της δραστηριοποίησης του σφαγείου, ότι θα βρουν την λύση και δικαίωση τους.

Από όλα όσα φοβερά ακούσαμε μέχρι σήμερα έχουμε καταλάβει ότι

          -Δεν φταίει το Σφαγείο (CYPRA), που σε αυτό εργοδoτούνται παράνομα τόσοι ξένοι αιτητές πολιτικού ασύλου, ή άλλοι εργάτες, ότι το μείζον μέρος των κατασκευών είναι παράνομες, τις λίμνες των βρωμερών αποβλήτων που γέμισε την περιοχή, πηγή της μπόχας και της δυσωδίας που δεν επιτρέπει στους κατοίκους να απολαύσουν την βεράντα τους και κλείνονται στα σπίτια τους και κάνει την ζωή των ανυπόφορη, τις χρηματοδοτήσεις, την ανείπωτη ανοχή, κλπ., κλπ.

          -Δεν φταίνε οι κυβερνητικές υπηρεσίες που δεν εφάρμοσαν τις αποφάσεις των Δικαστηρίων, που δεν ασκούσαν κανένα έλεγχο και αντίθετα έκλειναν τα μάτια,

          -Δεν φταίει η Γενική Λογίστρια, που αποδέσμευσε τις εγγυητικές του ιδιοκτήτη του σφαγείου, που ήταν τυχαία, του συζύγου της,

          -Δεν φταίει το Ελεγκτικό Γραφείο, που έλεγχε τις δραστηριότητες  του, αφού τυχαία, ήταν ο αδελφός της γυναίκας του ιδιοκτήτη του Σφαγείου,

          -Δεν φταίει η Αστυνομία, που δεν έλεγξε τις παρανομίες που υφίσταντο.

          -Δεν φταίει η ΑΤΗΚ, που έκανε συμφωνίες με το σφαγείο, για παράνομη δραστηριότητα του βιολογικού σταθμού του.

          Δεν φταίει η κυβέρνηση που είναι στην εξουσία, αλλά φταίνε όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και γιατί όχι και ο …Μακάριος.

Πραγματικά, φτάνουμε στο απίστευτο «κυπριακό πόρισμα» ότι, δεν φταίει κανένας. Το συμπέρασμα είναι ότι, φταίνε τα καημένα γουρουνάκια, τα αμνοερίφια και οι αγελάδες που έρχονται οικειοθελώς και με πρωτοβουλία τους για σφαγή, για αυτό πρέπει και να καταδικαστούν και βεβαίως να τιμωρηθούν παραδειγματικά, με την εσχάτη των ποινών.

Τι να πούμε; Έλεος!

Αγαπητοί ταλαίπωροι κάτοικοι του όμορφου χωριού σας, αν και τώρα δεν δικαιωθεί ο αγώνας σας και με τον διακαή πόθο όλων μας, να φύγει ο κορονοιός, θα συνεχίσετε να ζείτε κάτω από αυτές τις συνθήκες, ακόμα και χειρότερες, λόγο της αποθράσυνσης που θα επέλθει, μέχρι να εγκαταλείψει και μεταναστεύσει και ο τελευταίος υπομονετικός από εσάς.

*Αντιστράτηγος ε.α.