Την εμπιστοσύνη του στους εκπαιδευτικούς επανέλαβε ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, υπό τη σκιά όσων ακούγονται για πιθανή αναβολή στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Μιλώντας μετά το πέρας της κρίσιμης σύσκεψης στο Υπουργείο, ο κ. Προδρόμου ανέφερε πως θα τηρηθούν υγειονομικά πρωτόκολλα κατά το παράδειγμα του Μαΐου και αναφέρθηκε σε ιδιαίτερα απαιτητικό έργο.

Το Υπουργείο Παιδείας θα διαθέσει από τη Δευτέρα δύο τηλεφωνικές γραμμές -μια για τη Δημοτική και μια για τη Μέση Εκπαίδευση- με τις οποίες θα μπορούν να επικοινωνήσουν γονείς και εκπαιδευτικοί, ούτως ώστε να μπορεί να λυθούν απορίες, καθώς και να αναφερθούν οποιαδήποτε περιστατικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκπαιδευτικοί: Το Υπουργείο δεν είναι έτοιμο για τη Δευτέρα

Όπως είπε, το Υπουργείο είναι σε συνεχή επαφή με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις για να ξεκινήσει ομαλά η νέα σχολική χρονιά. Εξέφρασε δε την πεποίθηση πως όλα θα κυλήσουν ομαλά.

«Τα σχολεία πρέπει να είναι και θα είναι έτοιμα», είπε, σημειώνοντας ωστόσο πως έγινε εισήγηση από τους οργανωμένους γονείς της Μέσης Εκπαίδευσης για αναβολή της χρονιάς ελέω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών και της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας από τους μαθητές.

«Θα λάβουμε αποφάσεις τις επόμενες ώρες», εξήγησε, «τόσο για την εισήγηση όσο και για το αίτημα των οργανώσεων για τη χρήση μάσκας από τους εκπαιδευτικούς».

Ο Πρόδρομος Προδρόμου υπογράμμισε, μάλιστα, πως το Υπουργείο Παιδείας είναι σε συνεχείς σκέψεις σχετικά με τον καύσωνα και τη λειτουργία των σχολείων.

Σ’ ό,τι αφορά στα νηπιαγωγεία, ο Υπουργός επεσήμανε ότι σήμερα θα αποσταλούν στα νηπιαγωγεία διευκρινίσεις βάσει εισηγήσεων που έγιναν από τη Δρ. Ζωή Δωροθέα Πανά.

Σύσκεψη των Υπουργών Παιδείας, Εργασίας και Υγείας

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου είχε έκτακτη σύσκεψη με την Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου και με τον Υπουργό Υγείας, Κωνσταντίνο Ιωάννου ο οποίος συμμετείχε εξ αποστάσεως μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν και ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ), Κύπρος Κυπριανού και ο Διευθυντής του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας, Τάσος Γιαννάκη.

Τη σύσκεψη απασχόλησαν οι έκτακτες κλιματολογικές συνθήκες, με υψηλές θερμοκρασίες, υγρασία και σκόνη σε σχέση με την επικείμενη λειτουργία των σχολείων, κατόπιν και των εισηγήσεων της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών οργανώσεων για αναβολή της λειτουργίας των σχολείων με φοίτηση μαθητών/τριών λόγω των εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών.

Τελικές αποφάσεις από το ΥΠΠΑΝ θα ληφθούν μετά τη σύσκεψη που θα έχει ο Υπουργός Παιδείας με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και τους οργανωμένους γονείς όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Πηγή: Philenews