Αναμπουμπούλα σε σχολεία φαίνεται να δημιουργεί το θέμα των τελετών αποφοιτήσεων των τελειόφοιτων μαθητών. Αφενός οι οργανωμένοι γονείς τάσσονται υπέρ της διεξαγωγής των τελετών, κι αφετέρου οι καθηγητές και οι Διευθύνσεις σχολείων φαίνεται να μη συμμερίζονται την ίδια άποψη. Κι όλα αυτά, στον απόηχο της πρόσφατης ανακοίνωσης του υπουργείου Παιδείας ότι «τα σχολεία έχουν τη δυνατότητα να διοργανώσουν τελετές αποφοίτησης, νοουμένου ότι θα τηρηθούν αυστηρά τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, τα οποία ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας και θα ακολουθούνται οι οδηγίες για τον μέγιστο αριθμό ατόμων σε κάθε συγκέντρωση». Το υπουργείο Παιδείας ενημέρωσε τα σχολεία για τους αριθμούς των παρευρισκομένων καθώς και τις περιόδους που είναι δυνατόν, να διεξαχθούν οι τελετές αποφοίτησης.
 
Συγκεκριμένα: Σε τελετές που διοργανώνονται σε κλειστούς χώρους μπορούν να παρευρεθούν κατά την περίοδο 24 Ιουνίου έως 6 Ιουλίου μέχρι 50 άτομα και κατά την περίοδο 7 Ιουλίου έως 30 Αυγούστου μέχρι 75 άτομα. Σε τελετές σε ανοικτούς χώρους κατά την πρώτη πιο πάνω περίοδο μπορούν να παρευρεθούν μέχρι 100 άτομα ενώ στη δεύτερη περίοδο μέχρι 150 άτομα. Παρά τις κατευθυντήριες γραμμές, το υπουργείο ξεκαθαρίζει πως «εναπόκειται στις Διευθύνσεις των σχολικών μονάδων σε συνεννόηση με τον Καθηγητικό Σύλλογο, αφού συνεκτιμήσουν όλα τα δεδομένα, να προχωρήσουν στη λήψη απόφασης για τη διοργάνωση τελετών αποφοίτησης».  
 
Πάντως, εδώ και μερικές μέρες το θέμα απασχολεί έντονα τα σχολεία, τα οποία δεν φαίνονται ιδιαίτερα θετικά να προχωρήσουν στις τελετές, παρά την αντίθετη άποψη των γονέων. Ήδη η Γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ εξέτασε το θέμα την περασμένη Παρασκευή και όπως ανέφερε στον «Φ», ο βοηθός γενικός της γραμματέας, Θέμης Πολυβίου, αποφασίστηκε πως δεν μπορούν να γίνουν τελετές καθώς παραβιάζονται υγειονομικά πρωτόκολλα με κίνδυνο την ασφάλεια και την υγεία, αλλά και γιατί δημιουργούνται λειτουργικά προβλήματα στα σχολεία. Ο κ. Πολυβίου δήλωσε ότι αρκετά σχολεία θα πρέπει να διοργανώσουν τρεις και τέσσερις τελετές λόγω του μεγάλου αριθμού των μαθητών τους, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις θα απουσιάζουν οι άρρενες λόγω της κατάταξής τους στην Εθνική Φρουρά. Η ΟΕΛΜΕΚ δεν επιθυμεί να γίνουν τελετές σε μικρότερα σχολεία για να μην υπάρξει διάκριση ανάμεσα στους μαθητές. 
 
Από πλευράς της η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής των τελετών, σημειώνοντας πως οι φετινοί τελειόφοιτοι έχουν στερηθεί πολλές από τις εμπειρίες της μαθητικής ζωής, ευελπιστώντας πως θα τους δοθεί η ευκαιρία να έχουν την ανάμνηση της τελετής αποφοίτησής τους.