Έλαβα από την Αστυνομία Λεμεσού απάντηση για τα δημοσιεύματά μου σχετικά με μοτοσυκλετιστές καμικάζι και ραλίστες πειραγμένων αυτοκινήτων, που αναπτύσσουν ιλιγγιώδεις ταχύτητες κάθε απόγευμα και, κυρίως, βράδυ στην παραλιακή της Λεμεσού, από το ξενοδοχείο Ποσειδώνιο μέχρι και πέραν του Αμαθούς. Εκεί μένω, εκεί διαπίστωσα και βιώνω όλη αυτήν την τρέλα, εκεί είδα και βλέπω με τα μάτια μου αυτές τις κούρσες που σου σπάνε τα αυτιά και σε κάνουν να πετάγεσαι από τον ύπνο. Μετά από πολλά δημοσιεύματα, η Τροχαία Λεμεσού αξιώθηκε να πάρει θέση, και ως προς τούτο την επαινώ.

  Το περιεχόμενο, όμως, της απάντησης, απαντήσεις δεν δίνει. Θα το διαβάσετε τώρα. Και όπου θεωρώ πως πρέπει, παρεμβαίνω με σχόλιο. Πρώτα, όμως, θέλω να επισημάνω και τον άτσαλο επικοινωνιακό τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η συγκεκριμένη υπηρεσία, στέλνοντάς μου επίσημη επιστολή με 6 αριθμημένα σημεία, που όμως ξεκινούν από το 2. Όταν τους έγραψα «μήπως ξεχάσατε το 1;», μου απάντησαν «πρόκειται για λάθος αρίθμηση του υπολογιστή». Αυτή η απίστευτη προχειρότης, συνδυασμένη με την ευκολία δικαιολόγησης, εμένα με τρομάζει. Λοιπόν, ιδού:

  2. Η Αστυνομία και πιο συγκεκριμένα το Τμήμα Τροχαίας Λεμεσού, έχοντας αντίληψη του προβλήματος και λαμβάνοντας υπόψη τα διάφορα παράπονα συμπολιτών μας, διαχρονικά και ανελλιπώς διενεργεί στοχευμένες εκστρατείες και τροχονομικούς ελέγχους για πρόληψη και καταστολή τροχαίων αδικημάτων αλλά και οδικών συγκρούσεων, σε ολόκληρο το δίκτυο της μείζονος Λεμεσού. (σ.σ.: Συγκρατείστε πόσες φορές θα διαβάσετε το «στοχευμένες», όπως και το «διαχρονικά»).

  3. Όσον αφορά τα εν λόγω δημοσιεύματα, σχετικά με οχληρία που δημιουργούν νεαροί με τα οχήματά τους στο παραλιακό μέτωπο και κατ’ επέκταση στη λεωφόρο Μακαρίου και την περιοχή του δημόσιου χώρου στάθμευσης εναέριου στη Λεμεσό, η αστυνόμευση είναι συνεχής και στοχευμένη σε μία προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Σημειώνεται ότι, από την αρχή του 2020 μέχρι και τις 8 Ιουλίου 2020 τα μέλη του Τμήματος Τροχαίας Λεμεσού διενέργησαν συντονισμένες επιχειρήσεις και τροχονομικούς ελέγχους προβαίνοντας σε μεγάλο αριθμό καταγγελιών για τροχαία αδικήματα και παραβάσεις. (σ.σ.: Στα άρθρα μου δεν αναφέρθηκα στην Μακαρίου, διότι δεν το γνωρίζω το θέμα εκεί. Άρα, μου απαντούν για άλλα πράγματα…)

  4. Ως αποτέλεσμα των πιο πάνω επιχειρήσεων και καταγγελιών, έχουν κατασχεθεί η κρατηθεί από την Τροχαία Λεμεσού 35 αυτοκίνητα, 25 μοτοσυκλέτες μεγάλου κυβισμού και επτά μοτοποδήλατά για σκοπούς περαιτέρω εξετάσεων. (σ.σ.: Με σκοπούς… Όλο με σκοπούς… Πάντα με σκοπούς, …Πείτε μας επιτέλους εάν κάνατε αυτές τις «περαιτέρω εξετάσεις», και τι έδειξαν; Ήταν όντως «πειραγμένα» όλα αυτά τα δίτροχα και τετράτροχα που κατασχέσατε; Κι αν ναι, τι προβλέπει ο νόμος για αυτό; Τους κάνετε επίπληξη; Τους ρίχνετε πρόστιμο; Τι;) Περαιτέρω, μεταξύ των ημερομηνιών 19 έως 20 Ιουλίου 2020, στην τελευταία αιφνιδιαστική και στοχευμένη εκστρατεία, πέραν των καταγγελιών για τροχαίες παραβάσεις, έχουν κατασχεθεί δύο αυτοκίνητα, επτά μοτοσυκλέτες μεγάλου κυβισμού και τρία μοτοποδήλατα.

  5. Τα σοβαρά προβλήματα οχληρίας που διαχρονικά παρουσιάζονται (σ.σ. Άρα, παραδέχεστε ότι επί χρόνια συμβαίνει αυτό – ωραία. Αλλά ειλικρινά, θέλετε να ανακουφιστεί ο πολίτης που η αστυνομία του είναι καλή στις διαπιστώσεις;), στη λεωφόρο Μακαρίου Γ’ στη Λεμεσό, δεν επιλύονται μόνο με την αστυνόμευση και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν σε συνδυασμό με την εφαρμογή και άλλων πρόσθετων κατασκευαστικών έργων και μέτρων. Προς το σκοπό αυτό η Αστυνομία βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον Δήμο Λεμεσού. Στην τελευταία συνεδρία της Επιτροπής Τροχαίας και κυκλοφοριακών θεμάτων του Δήμου Λεμεσού 29 Μαΐου 2020, η Αστυνομία έχει εισηγηθεί διάφορα μέτρα για απάμβλυνση του προβλήματος. (σ.σ.: Εδώ και 2 μήνες, καταλάβατε; Για ένα πρόβλημα διαχρονικό, έ. Πρόβλημα, που συνδέεται άρρηκτα με την προστασία της ζωής και της υγείας των πολιτών, έ; Προχωρήστε γρήγορα, εν πάση περιπτώσει, και πάρτε τα μέτρα και στις άλλες περιοχές που σας είπαμε)

  6. Οι στοχευμένες (σ.σ.: 4η αναφορά…) επιχειρήσεις και τροχονομικοί έλεγχοι της Αστυνομίας, θα συνεχιστούν και θα εντατικοποιηθούν με απώτερο σκοπό την απάμβλυνση ή και καταστολή των προβλημάτων οδικής ασφάλειας και οχληρίας που παρατηρούνται στη συγκεκριμένη περιοχή και σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού, αλλά και σε άλλες περιοχές της Κύπρου όπου παρουσιάζονται ανάλογα προβλήματα.»

  Υ.Γ.: Ευχαριστώ, πραγματικά, που απαντήσατε. Η αγωνία και η απογοήτευση βγαίνουν από πολλούς ανθρώπους. Αν μου επιτρέπετε όμως, αφήστε τις… διαχρονικές τυπικότητες και στοχευμένες θεωρίες, και κάντε ό,τι πρέπει να κάνετε (εσείς ξέρετε), για να μην συνεχίσουμε να θρηνούμε κόσμο στους δρόμους, και να έχουν γίνει τα νεύρα μας τσατάλια. Θέλω να πιστεύω ότι οι προσπάθειες της νέας πολιτικής ηγεσίας, θα κάνουν τη διαφορά που όλος ο κόσμος προσμένει.