Πολλοί είναι εκείνοι που καταλαβαίνουν πως ο μίνι ανασχηματισμός του Προέδρου είναι προεκλογικός και έχει ορίζοντα, όχι διετίας, μα επταετίας. Πως η ανανέωση του Υπουργικού Συμβουλίου έχει να κάνει με τις σκέψεις του Προέδρου Αναστασιάδη για διεκδίκηση τρίτης θητείας το 2023. Απόλυτα λογικό το συμπέρασμα, την ώρα που ουσιαστικά παίζει χωρίς αντίπαλο ο κ. Αναστασιάδης. 
Δεν φαίνεται να έχει δυναμική ούτε κάποιος από τα στελέχη του ΔΗΣΥ, ούτε προφανώς η αντιπολίτευση (ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ) που δεν ξεκαθαρίζει ποια διαφορά θα φέρει με την ανάκτηση της εξουσίας: Στο Κυπριακό, στην Οικονομία, σε όλα τα ζητήματα.
Κι όμως, ο Πρόεδρος δεν έχει τη νομιμοποίηση της κοινωνίας να διεκδικήσει. Δεσμεύτηκε ευθαρσώς και αρκετές φορές ότι δεν πάει για τρίτη θητεία και πρέπει, οι ταγοί του τόπου, να πάψουν να βλέπουν το Προεδρικό ως έναν απλό βατήρα προς την υστεροφημία τους. Ο νυν Πρόεδρος βαδίζει αισίως στο 74ο έτος της ηλικίας του, το 2023 θα είναι 77 και το 2028 θα κλείσει 82. Είναι δυνατόν να συζητείται καν η επανεκλογή του; Ζούμε σε μεσαιωνικό πριγκιπάτο, σε κάποιο δουκάτο ή σε εμιράτο της Ανατολής;
 
Πρέπει να το ξεκαθαρίσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Για να αναλάβουν τις ευθύνες τους κι οι γερασμένοι νεότεροι του παρόντος κατεστημένου. Ώσπου να έρθει η πραγματική αλλαγή.    
 
ΑΛ.ΜΙΧ.